Kontrolka zapali się jak czujnik zupełnie przestaje działać, ale wcześniej auto po nagrzaniu po prostu gaśnie, a daje sie uruchomić po ostygnięciu - to pierwsze objawy uszkodzonego czujnika położenia kątowego wału korbowego
Ostatnio edytowane przez Maciek-156 ; 01-05-2009 o 16:42
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Czujnik połozenia wału . Miałem te same objawy i pojechalem na komputer co sie okazalo to wlasnie bylo to !
witam .Widze ze temat nie tak dawno poruszony wiec pozwolcie ze sie dolacze z moim problemem
po 1. 145 boxer 1.4 z LPGi moze to bład ale to nie ja instalowałem.
po 2 .na benzynie nie moge po prostu juz jezdzicjedyne co to odpalam..przelaczam na gaz sekwencja od 2 tys.obrotów..czekam az temperatura troszke pojdzie ponad 40-50 stopni i jade np:do pracy o 4 rano
a problem tkwi w tym ze >Jadac na benzynie zapala sie juz teraz bardzo czesto kontrolka od "wtrysków" ..i sie dzieje tak > szarpie autem..jadac na biegu..wskazowka od obrotów spada do zera(a po sekundzie moze 2 wskakuje w to samo miejsce i ) i jade dalej ale zaa chwile to samo
... NY DY RY DY u mnie jezdzic na benzynie
ostatnio wymienilem filterek powietrza.filterek paliwa.a olej mam 10w40 polsyntetyk mobil 1 i taki byl od dawien dawna )
...podejzen moze byc wiele o co w tym wszystkim chodzi i co jest nie halo![]()
czy moze to byc pompka paliwa?? na ktora to moze przyszedl juz czas?czy moze cos innego?sam nie wiem.Podrzucci mi jakas rade...
Jezeli mam sie podlaczyc do kompa to nawet zbytnio u mnie to nie ma gdzie
please... help me...
p.s. a jeszcze dzisiaj moja bella ... jedac sobie spacerkiem.. 60km na 3 na gazie po wybojach (delikatnych) przychamowalem i dodolem lekko gazu a ona wybuchla na gaziei zgasla
![]()
wiec probuje odpalic..a tu mi kontrolka "dobrze znana "marchewa" nie chcee zgasnac w pozycji "MAR" wice prubuje po kilkunastu sekundach odpalic a tu nic... a pompka paliwa chodzila troche z opoznieniem
..wiec linka i prosto do mechanika..a on mowi ze to cos od elektryki poszloa dla mnie to zalamka..w zaszłym miesiacu zablokowal mi sie immo..i elektryk go odcial i bylo "Cacy" za 250 zl :& a dzisiaj to ja juz nie wiem co sie stało.
... nie ma immo a wogole jak by iskra nie szla na swiece i jak by sie cos blokowalo
to tyle .. bo to i tak za duzo na jeden raz.. czekam koledzy na odpowiedz i jakas dobra podpowiedz.
p.s. jak cos to pisac na privv. lub na gg 10303801
pozdrowionka.
---------- Post dodany o godzinie 19:40 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:36 ----------
A gdzie znajduje sie ten czujnik polozenia wału?? 145 1.4 boxer
Masz tutaj namiary na czujnik
eMarket [MOTO-HURT]: CZUJNIK POŁOŻ.WAŁU FIAT 1.953.032 3STYKI -
czyjnik jest umiejscowiony przy kole zamachowym
Ostatnio edytowane przez 75andrew155 ; 04-05-2009 o 21:50
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Witam ale czy w moim przypadku to bedzie ten czujnik?? i czy to przez niego sie dzieje? bo wydac od tak sobie ponad 100 złoty to mi sie jakos nie widzi![]()
Jeśli nie masz mozliwości sprawdzenia na komputerze przyczyny zapalania się marchewy to musisz zaryzykowac zkup tego czujnika jest w tej samiej cenie co podpiecię do komputera
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
W poniedzialek jade na kompa i miejmy nadzieje ze to nie bedzie nic powaznego..a jak to ten czujnik to i tak pol biedy bo nie wydam majątku.. to do poniedziialku...
dzisiaj mam juz soja alfe na chodzie... :![]()
Wina ostatniego popsucia sie byl "rozlegurowany komputer" przez jakies spadki napiecia (na alternatorze) i komp sie popsul..ale naprawili mo to.
i powiedzieli ze teraz to szwankuja wtryski ... jakies tam gumowe podkładki.czy cos takiego .. nie mam o tym pojecia wiec i tak nie wiem o co chodzi.... ale kontrolka od wtryskow zapala sie tylko na obrotach od 1000 do 1800~2000 a na wyzszych to zauwazylem. jak jade na benzynie na wolnych obrotach albo jak na "luzie" dojezdzam do skrzyzowania to "PEWNE" ze mi zgasnie!!!
wiec pewnie do wymiany wtryski.. moze ktos ma namiary na wtryski do mojej alfy ?? 145. 1.4 boxer 90 KM kontakt do mnie gg 10303801
P.S. pytanko... co sadzicie na temat Auta "Fiat Coupe" ..bo wyglad to nie jedyna rzecz o ktorej chodzi w kupnie auta ... moze ktos z was mial tego FIata? jak wam sie sprawował?czy jest sensowne kupywaac takie auto...
i pusto nikt sie nie wypowiada... A TO PESZEK
![]()