No i dupa. Strasznie ciezko idzie odpowietrzanie sprzęgła gdyż pedał jest caly czas miekki... Spróbowałem przepchac cisnieniem i z odkreconym odpowietrznikiem płyn kilka krotnie, pedal robi sie wtedy twardy, ale biegów nadal nie idzie wrzucic.. Gdy potem probuje odpowietrzyc normalnie w dwie osoby wciskajac i puszczajac pedał to wysprzeglik na nowo sie zapowietrza i pedał robi się tak miękki, że można go wduszać palcem... Już mnie co nieco strzela powoli.. :/
______
Odpowietrzanie pedalem sprzęgła nic nie pomogło, za to odpowietrzanie kompresorem poprzez robienie cisnienia w zbiorniczku wyrownawczym i odkreceniu odpowietrznika kilkukrotne az do calkowitego odpowietrzenia pomoglo. Mam nadzieje, ze na stale i ze nie zapowietrzy mi sie on znow po jakims czasie. Czas skrecic auto i odpowietrzyc hamulce
Ostatnio edytowane przez luki041 ; 06-04-2016 o 13:33
A jak wpuszczales powietrze bo zbiorniczka? Ja zainwestowalem 70 zl w zestaw do podcisnieniowego odpowietrzania i wszystko dziala jak ta lala.
Alfa Romeo 156 SW 1.9Jtd m-jet
HONDA CBR 1000RR REPSOL
Moja śliczna http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...jtd_m_jet.html
Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi
Kasowanie błędów -Namysłów i okolice pisać PW
Ja dopasowałem nakrętkę od jakiegoś oleju tak by pasował do zbiorniczka wyrównawczego płynu hamulcowego, wywierciłem w niej małą dziurkę by weszła w nią końcówka igły od pompowania piłek później zakręciłem zbiorniczek nakrętką z dziurką, odpaliłem kompresor z założoną igłą, odkręciłem na pół obrotu odpowietrznik na który założyłem wężyk włożony do buteleczki no i wdmuchywałem powietrze kompresorem. Jedyne co to kontrolowałem pistoletem od kompresora by nie zrobić zbyt dużego ciśnienia w zbiorniczku. Czynność powtórzyłem kilka razy aż zaczęła lecieć sam olej. Takie odpowietrzanie jest bardzo szybkie i nie potrzeba drugiej osoby.
AR 156 2,4JTD 136KM '99 Blue Cosmo met.
Nissan Navara 4x4 D22 DoubleCab 2,5TD 103KM '01
Polcomtex.pl - usługi brukarskie
A ja gdzies wyczytalem ze w ten sposob mozna uszkodzic serwo, i lepszym sposobem jest podcisnieniowo wyssac plyn przez odpowietrzniki. Ale przy kontrolowanym cisnieniu nie powinno sie faktycznie nic stac.
Alfa Romeo 156 SW 1.9Jtd m-jet
HONDA CBR 1000RR REPSOL
Moja śliczna http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...jtd_m_jet.html
Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi
Kasowanie błędów -Namysłów i okolice pisać PW
Ja straciłem kiedyś nadzieję że uda mi się odpowietrzyc sprzęgło z metoda tradycyjna. Wziąłem strzykawke rurkę i wtlaczalem płyn przez odpowietrznik. Zadziałało
Nie bardzo rozumiem jaka by miała być różnica czy ja będę wtlaczal ciśnienie do zbiorniczka i ciśnienie będzie "wytłaczało ciesz" czy będę to robił w drugą stronę i podciśnieniem i będę ją "wsysał". Jak ktoś zna logiczne wytłumaczenie niech je podaTak było i u mnie, też próbowałem robić tak jak ty tylko, że u mnie to pomagało na chwilę, alo chwili nanowo padał wlatywał wpodłoge:/
Dobrze jest usunąć stary płyn ze zbiorniczka wyrównującego i wlać nowego, na odpowietrznik w wysprzęgliku założyć wężyk taki z 15 cm i drugi koniec włożyć do butelki z płynem hamulcowym tak by jego koniec był zanurzony w płynie, pompować sprzęgło i kontrolować stan płynu w zbiorniczku. W momencie wciskania sprzęgła powietrze jest wypychane do butelki a w momencie puszczania sprzęgła zasysany jest płyn hamulcowy z butelki. Ja jak walczyłem ze sprzęgłem to ta metoda przyniosła najlepszy efekt i do tego nie potrzeba drugiej osoby, tak samo zresztą można odpowietrzyć hamulce. Możliwe, że konieczna będzie wymiana oringa gumowego na końcu przewodu przy wysprzęgliku.