Wywalam ten filtr. Od razu pozbede się klap i zaślepię EGR. Czy jeszcze można coś zrobić jak będzie auto na warsztacie? Przy okazji?
Wywalam ten filtr. Od razu pozbede się klap i zaślepię EGR. Czy jeszcze można coś zrobić jak będzie auto na warsztacie? Przy okazji?
Wymienić olej i filtry, oraz można pokusić się o podniesienie mocybo i tak bedzie ktoś grzebał w sterowniku, tylko zawieź go do fachowca z prawdziwego zdarzenia
![]()
No i tak zrobię
A patrzył ktoś na te moje zdjęcia?
Jak to wygląda?
Pytanie czy DPF się zapycha bo umarł, czy dlatego, że masz inną usterkę (wtryski, dolot, EGR). To trzeba sprawdzić.
Z daleka korekty wyglądają znośnie.
Ten błąd ze światłami stopu powraca - ja bym go nie lekceważył. Może się wyłącznik zabrudził, albo co. Tu jest podobny temat: http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.p...fd873d7f394083
Przejeździłem dzisiaj sporo kilometrów po mieście i trochę trasy spokojnie i trochę dynamiczniej. Nic się nie zaświeciło, żaden błąd nie wywalił, auto dobrze się zbierało, wszystko jakby OK. Auto to świeży nabytek, wcześniej stało około 4 miesięcy w krzakach. Postanowiłem przesiąść się z BMW na Alfe, starczy tych BeeMek, Alfa nie ma co ukrywać, jest ładniejszaPrzejechałem może z 250km wymieniłem rozrząd, pompę wody, olej, filtry, płyny. I znów auto stało miesiąc. Nie wiem, może trzeba je rozjeździć
Na razie błędów nie ma, ale już jestem umówiony na wywalenie dpf i zaślepienie egr, łącznie z wyłączeniem w sterowniku, czy w sofcie auta. Potem wyczyszczę kolektor i łopatki turbiny. Zobaczymy co będzie działo się dalej.
Co do wyłącznika świateł, to nie wiem. Jak błędów nie ma, to nie będę grzebał, ale gdyby się błąd pojawił, to chyba najlepiej wymienić ten włącznik?
Szukam cały czas w dziale zrób to sam, o czyszczeniu łopatek turbiny. Jest opis od silnika 1.9, ale wydaje mi się że widziałem opis i od 2.4
Może ktoś z kolegów robił już taki zabieg? czytałem, że można za dużo nie rozbierać, tylko wstrzyknąć trochę zwykłej nafty.
Z góry dzięki za podpowiedz i za dotychczasowa pomoc i podpowiedzi![]()
Jeszcze jedno. Chcę zastosować takie cuśnada się
http://allegro.pl/383-zaslepki-kolek...974581385.html
Ja w swojej mam otwory zaspawane i tobie też radzę tak to zrobić. Moim zdaniem znacznie pewniejsze rozwiązanie.
Ale korki znacznie mniej inwazyjne.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Byłem się pytać, to zaspawają też w sposób, że wkładają korki i spaw do okoła.