Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Temat: artykuł o silnikach 2,2 jts ? ile w tym prawdy Panowie?

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Cytat Napisał nismo Zobacz post
    producent zyskał by o wiele więcej na sprzedaży takiego auta niz na podejsciu o którym ty piszesz.No ale to tylko moja skromna opinia.
    Może piarowo by zyskał, ale księgowi MB raczej się nie zgodzą z taką opinią. Popatrz sobie na eksperymenty polegające na złożeniu samochodów z części kupionych „luzem”. Auta, które się całkowicie nie psują i nie wymagają wizyt w serwisie, to bardzo zły model biznesowy
    Z małym zastrzeżeniem – Japończycy na bezawaryjności zbudowali swoją potęgę w USA, ale to był zupełnie inny rynek i zupełnie inna sytuacja.

jersey
    Gość

Domyślnie

No bo wezmy za przykład mercedesa 124 .Hipotetycznie gdyby niemcy wyprodukowali teraz takie same auto to sadzisz że ludzie nie rzucili by się na nie?
    Rzuciliby się. A potem MB by zbankrutował mając dobrą opinię. Raz mu już się niemal udało, właśnie ze 124. Odrobili lekcję i robią samochody które się wymienia. Zresztą teraz jest inna filozofia niż za czasów 124 i długoterminowa awaryjność czy jej brak obchodzi niewielu kupujących regularnie nowe samochody (pomijam jakieś wybitne wpadki). Ci co kupią raz na 10 lat też specjalnie producentów nie obchodzą. Liczą się trendy w modzie - to one kształtują rynek, a producent chce, żeby ludzie wymieniali samochody w regularnych i w miarę krótkich odstępach czasu bo to napędza produkcję i zyski.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    wejherowo
    Auto
    nissan p12 sedan

Domyślnie

Piarowo by zyskali powiadasz? To skoro tak to piar zrobił by swoje w krótkim czasie.W rodzinie jezdzi u mnie taki 124 i ma 912 tys i jezdzi i jezdzi i jezdzi i jezdzi i pewnie jeszcze bedzie jezdził. inna sprawa że to juz nie jest nowe ładne auto ale nigdy nie kaprysi i zawsze dowiezie do celu.Teraz sa inne czasy i inna koncepcja jesli chodzi o produkcję aut ale czy słuszna....?

- - - Updated - - -

Jersey wpisz w google GIEŁDA KLASYKÓW MERCEDES E500 LIMITED EDITION 1994R. i powiedz co sądzisz o takim kierunku motoryzacji?

- - - Updated - - -

Jesli chodzi o moją skromną osobe to ar 159 podoba mi sie i gdybym był pewny na sto procent że odpowiednio traktowana i dopieszczana bedzie w miare bezawaryjna to pewnie juz dawno bym jezdził nią a nie nissanem.No ale teraz i tak ja będe miał bo jak ja widzę na ulicy to az mnie w dołku sciska ,taka jest ładna.

jersey
    Gość

Domyślnie

Nic nie sądzę, bo to samochód sprzed 22 lat i takich już nie robią. A że fascynaci kupują... kupują i Polonezy czy PF 125p. I co z tego? Co to ma wspólnego z dzisiejszą motoryzacją? Sam nigdy nie byłem fanem MB więc mnie takie autko nie rusza.

Jest w Twojej rodzinie ten niezawodny 124 i robi u was dobry pijar. Jest od nowości, czy od płaczącego Niemca? I ile z tytułu tego pijaru nowych MB kupiliście? Albo gdybyście kupili teraz E-klasę i wiedzielibyście, że bezawaryjnie przejeździ 20 lat i zrobi milion kilometrów to wymienilibyście ją na nową po 3-4 latach? Raczej nie - więc co z was będzie miał producent. Jeden sprzedany egzemplarz przez 20 lat, a może sprzedać pięć jeżeli nie będą takie idealne.
    Ostatnio edytowane przez jersey ; 19-05-2016 o 12:16

Mieszka w
    wejherowo
    Auto
    nissan p12 sedan

Domyślnie

Nie kupilismy już żadnego i nie kupimy. Był od nowości i niemiec po nim nie płakał

- - - Updated - - -

teraz poluje na ar

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Nie kupilismy już żadnego i nie kupimy. Był od nowości i niemiec po nim nie płakał
    No widzisz. A statystyczny Niemiec pewnie w tym samym czasie kupił/wziął w leasing pięć-sześć Mercedesów.
    Ja nigdzie nie mówię, że to jest słuszny model, ale taka jest rzeczywistość.

Mieszka w
    wejherowo
    Auto
    nissan p12 sedan

Domyślnie

A widzę że kolega ma 2,2 jts . czy możesz cos bliżej powiedziec o tym silniku?

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

A widzę że kolega ma 2,2 jts . czy możesz cos bliżej powiedziec o tym silniku?
    Wolnossąca benzyna, więc wiadomo czego się spodziewać po charakterystyce. Nie każdemu będzie odpowiadać.
    Tak jak pisałem – ja musiałem tylko elektrozawory wymienić z listy tych „klasycznych przypadłości”. Rozrząd wymieniał poprzedni właściciel i zdecydowanie był to efekt wymian oleju co 30 tysięcy. Ja na razie wymieniam co 10 tysięcy.
    Prawie wszystkie problemy z autem były wynikiem zaniedbań poprzednich właścicieli. Może poza rozrusznikiem, który sam z siebie zaczął wariować...

Mieszka w
    wejherowo
    Auto
    nissan p12 sedan

Domyślnie

a kultura pracy silnika?

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

a kultura pracy silnika?
    W sensie? Nie trzeba go kręcić bardzo wysoko, ale poniżej 3000 rpm nie ma się co spodziewać fajerwerków...