Dokładnie tak jak Seba radzi, postaw ojca przed faktem dokonanym: "olej to olej, na uj drążyć temat".Zalej na spokojnie 5w, pojeździj jedną, czy dwie wymiany, a jak się przekonasz że nic się złego nie dzieje, to zrobisz wtedy płukankę.
Dokładnie tak jak Seba radzi, postaw ojca przed faktem dokonanym: "olej to olej, na uj drążyć temat".Zalej na spokojnie 5w, pojeździj jedną, czy dwie wymiany, a jak się przekonasz że nic się złego nie dzieje, to zrobisz wtedy płukankę.
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Noo dobraAle jak mi się coś rozszczelni to Was znajdę
![]()
![]()
(żart) jutro coś zamówię a teraz wracając do głównego pytanie Shell czy Castrol ? 5W40 czy 5W30 ? Jak teraz to jest bo sam już nie wiem ?
Shell Helix Ultra 5w40
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Wlej 5w40 w baniak od 10w40 o po sprawie
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
No ale po co te kombinacje, to ja nie wiem...![]()
No dobra olej zmieniony , teraz założyłem filtry Filtrona i silnik chodzi inaczej. Ciszej i na zimnym nie klekota jak klekotał pewnie wine miał filtr paliwa (MaxGear) i powietrza tez chyba jakiś chińczyk który miał siatkę na zewnątrz a ten teraz ma siatkę w środku robi to jakąś różnice ?
nie,
nie klekocze bo olej pewnie był przepracowany
Z czasem klekot wróci![]()
147 powodów do zadowolenia
Prędzej również po zmianie na castrolu jeszcze nie było tak może ma coś wspólnego filtr ? Prędzej kraft (duży) teraz filtron (znacznie mniejszy) .
Mam prośbę pisz po polsku bo ciężko się to czyta
Olej zalałeś ten sam 10W40?
Ja 3 lata temu Passerati z 98 wypłukanej płukanka luqui Molly z lekka obawa co będzie (chciałem zastąpić 10w40 -> 5w50 dla turbinki) nic sie złego nie stało a turbo odżyło :-) polecam taki zabieg
Wysłane z ☎️