Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Podobne objawy do umierającej dwumasy, walniętych poduszek i wtrysków może dawać jeszcze pompa CR / zawór SCV.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Seba możesz to przybliżyć? Czemu pompa cr daje takie objawy?
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Wiem z autopsji przez zupełny przypadek. Jak miałem 147 to miałem podobne objawy. Poduszki + cięgno silnika wymieniłem na Ricambi, dalej to samo. Olałem temat i z końcem czerwca rozszczelniła mi się pompa CR na amen i Alfa na lawecie pojechała do mechanika. Pompę trzeba było oprócz uszczelnienia zregenerować + wymienić zawór SCV. Po założeniu drgania budy przeszły jak ręką odjął. Dlatego napisałem o pompie + SCV. I w życiu bym nie wpadł na to żeby sprawdzić pompę ze względu na drgania budy.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
No właśnie u mnie też dziwne drgania budy a test dwumasy (piąty bieg i 1,5 tyś obrotów) przechodzi płynnie. Wiem że czasami pompa mi niedomaga i tak się właśnie zaciekawiłem. Muszę to jak najszybciej ogarnąć
A koło pasowe?
Jakis czas temu natknąłem sie na tego typu temat > http://forum.alfaromeo.pl/viewtopic.php?t=3287
U mnie tez coś na początku roku zaczęło rzęzić, drgać, rechotać itp i skłaniam sie ku temu kółku![]()
http://allegro.pl/listing/listing.ph...-0913&buyNew=1
Ja też wymieniłem koło pasowe ale to nie to...
Dołączę się do tych objawów, poduszki zmienione, dwumasa ok, koło pasowe wymienione a drgania i bąki szczególnie przy ruszaniu, czy postoju na światłach. Wygląda to jakby na wolnych podciekał któryś wtrysk. Po próbie przelewowej podmieniłem 2 kandydatów na "sprawdzone używki" wg sprzedawcy, przelewy wyszły w miarę równo, między 48 a 52ml /4min. Przepływki nie podmieniałem, tylko odpiąłem i zmian nie było. Logi sprawdzał min. sdero jakiś czas temu i wyglądało to dobrze. Zimny odpala super, ciepły już zatrzęsie budą mimo ciśnienia 300. STP, LM i innych wynalazków do czyszczenia sporo już wyjeździłem, jedynie nie robiłem akcji bezpośrednio z puszki na wtryski jak ktoś tu sugerował. Tak czy inaczej zastanawiam się nad samodzielną wymianą końcówek-rozpylaczy. Na Alle dostępne są Firad'y po ok 115 i Bosche za ponad 200 za sztukę. Internety piszą, że samodzielna wymiana końcówki wtrysku nie regulowanego wcześniej może być wykonana na zasadzie wymiany końcówki i dokręceniu jej niby mocno... Chciałbym to zrobić sam, choć takim oszczędzaniem pewnie dołożę dwukrotnie i dlatego wstrzymuję się jeszcze. W moim mieście niema dobrego zakładu zajmującego się wtryskami żeby zrobiono to w ciągu dnia...
Witam ponownie.
U mnie chyba to problem z wtryskami bo zaryzykowałem i pojechałem na ten Clean Jet Tronic i po zabiegu jest o niebo lepiej, ale jeszcze nie idealnie.