Problemy z DSP nie będą powodowały wołania kodu przez ICS'a![]()
Problemy z DSP nie będą powodowały wołania kodu przez ICS'a![]()
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Ale znika dsp i pokazuje sdv
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Alfa 164 3.0 94r - była
Alfa 164 3.0 96r - była
Alfa 166 3.0 00r - jest
Tak masz rację nie powinny - a raz się rano tak zdarzyło
Dokładnie i wtedy nie ma dźwięku.....
Dzisiaj jeździłem cały dzień, i na zmianę - raz się załączał a raz rozłączał...
Obecnie gra tylko prawa strona a w lewej słychać "echo"
Zauważyłem jeszcze, że jak zadziała wszystko jak należy to nie gra lewy głośnik w półce...
Od czego zacząć poszukiwania
Koledzy jak montowaliście u siebie DSP - czy po drodze są jakieś jeszcze kostki złączki które można sprawdzić?
Jak znika DSP a pojawia się SDV to po prostu jest problem z procesorem DSP - proste. W wiązce po drodze nie ma nic oprócz podpięcia głośników.
Ostatnio Kasza miał problem z DSP i okazało się, że źródłem była kostka przy DSPku - uszkodzony jeden pin i wystarczyło.
Ok, jak znajdę chwile to sprawdzę te kostki... na razie wypsikałem je unizolem...
A co z problemem ze jedna strona gra normalnie a druga ma tylko cichy pogłos ?
A u mnie dziś taka ciekawostka. Rankiem było mrozno. Szron na szybach itp. Odpalilem auto i ruszyłem do pracy. Włączyłem radio i grało ale dość cicho. Nie mogłem podglosnic. Muzyka grała na 30% głośności moze. DSP się dezaktywowalo pojawił się napis SDV. I tyle. Po pracy wsiadam do auta i wszystko działa jak należy. Pojawiło się DSP głośność mogłem regulować... Nic nie dlubalem jeszcze ale napewno zerkne na kostkę od wzmacniacza... Ta utrata chwilowa możliwości podglasniania mnie zdziwila...
wysłane z WC
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 08-11-2016 o 22:00
[C
Można by się pokusić o rozkręcenie wzmaga i sprawdzenie pod kątem zimnych lutów na pinach gniazd
Wyklepane Hammer AXE
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Odlacze go w weekend i zerkne. DSP sam dokladalem kilka lat temu i do tej pory wszystko śmigalo pięknie. I nadal jest ok. Przymrozek coś musiał widocznie nawywijac
wysłane z WC
[C
Ja już parę razy w procku DSP widziałem wilgoć i utleniający się metal na pinach przy płycie i w gnieździe. Może to to?