Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
nie kolego- po prostu fizyki nie oszukasz - miasto częste gaszenie silnika i odpalanie krótkie trasy- nie dziwota że pada aku- po prostu nie zdąży sie naładować to co stracił na rozruch. I proszę nie porównuj aku sprzed lat do obecnych- wszystko ma teraz wytrzymać okres gwary i tyle- takie czasy. Aku z moje Pandy z 2004 r do dziś służy w.... Passacie kumpla - właśnie przed chwilą mimo 25 stopniowych mrozów w nocy bez kłopotu odpalił.
- - - Updated - - -
właśnie obserwuje przez okno drugi dzień walki sąsiada z pugiem Partnerem HDI - auto ma 2 miesiące i nalot coś ok 2,5 tkm - wczoraj padł aku - dziś oprócz trupa aku zamarzł system AdBlue - ot technika
Akurat wczoraj miałem taki przypadek
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Alfa Romeo 156 SW 1.9Jtd m-jet
HONDA CBR 1000RR REPSOL
Moja śliczna http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...jtd_m_jet.html
Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi
Kasowanie błędów -Namysłów i okolice pisać PW
Hahaha, u mnie niestety dokładnie odwrotna sytuacja- matizy, golfy, fabie, uno- wszystko jeździ, a czteroletnia alfa nieA w czerwcu na przeglądzie w ASO aku miał 91%...
naładuj aku i będzie to samo- 4-letnie auto to już nie nowe auto
W teorii powinno lepiej się zachowywać niż 10-letnie. Prawda jest taka, przy tak ekstremalnych temp jakie teraz mamy typu -15 i więcej prawda wychodzi na jaw. W jakiej kondycji mamy auta. I nie mówię też o elektronice, ale też o zawieszeniu. To teraz jeśli słychać trzaskanie, trzeszczenie i inne tego typu odgłosy, to wiadomo, że zawiecha się kłania.
w praktyce 10 letnie może mieć swieży akui teorai w pis....
Ja mam auto od nowości z 2011 roku. Cały czas mam oryginalny aku i jeżdżę po mieście, rzadko w trasie. Bez problemu auto odpaliło przy -25stopniach i to od pierwszego strzała. Na początku używałem start&stop ale potem zrezygnowałem z używania tego wynalazku. Raz podczas użytkowania wyświetliła mi się dyskoteka na desce i wtedy miałem niedoładowany aku. Pojechałem akurat w dłuższą trasę i wszystko wróciło do normy.
Czasami z akumulatorami jest tak, że trzyma napięcie ale podczas obciążenia już nie. Wtedy z reguły jest w nim zwarcie i niestety aku trzeba wymienić na nowy. Może tak być w twoim przypadku.