Wtryski tez zmienilem z drugiej alfy sa w jak najlepszyn porzadku.tu gdzies musi byc usterka mechaniczna skoro komputer jej nie wykrywa
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Wtryski tez zmienilem z drugiej alfy sa w jak najlepszyn porzadku.tu gdzies musi byc usterka mechaniczna skoro komputer jej nie wykrywa
https://youtu.be/kiBaeZAyYIQ
Tak jeździła moja 105-tka.
Zrobilem dzis logi dynamiczne na przeplywomierzu odlączonym i podlączonym.Przeplywomierz zostal podmieniony po raz kolejny z drugiej Alfy o tych samych parametrach,(rocznik,pojemnosc,nawet klor ;-) ) Tam dziala bez zarzutu wszystko.Nawet jak go odlacze (w tej dobrej Alfie)to moc jest tak jakby byl podlaczony wiec musi byc dobry. Logi natomiast w tej zamulonej Alfie wykazują odchyly od normy jesli dobrze odczytuje te wykresy...Co poza przeplywomierzem jeszcze moze to powodowac? Uklad szczelny na bank(rozbieralem go i skrecalem,czyscilem dwa razy)...Moze to intercooler niedrozny-czyscilem go i plukalem pod bierzaca wodą,bo z zewnatrz byl zalepiony trochę)...Moze rurki w odmie(te dwie od dolu) odwrotnie podlaczylem,bo puszke odmy tez niedawno czyscilem-juz nawet takie pomysly mam.. Ponizej logi dynamiczne(wszystko na 3 biegu do oporu) zdarzalo sie,ze przy 3500 gasł i wywalalo blad po191 ale akurat teraz nic sie nie wydarzylo..uprzedzam,ze wymienialem czujniki,regulatory itp.nie wspominajac o filtrze paliwa...nawet ten zaworek podcisnienia na sciance grodziowej podmienialem.zawor EGR podczas tego logowania nie byl zaslepiony-jednak logi mowia,ze byl nieaktywny i otwarty tylko na 1%.Pozniej go zaslepilem ale bez zmian.jakmulila tak muli ...
https://drive.google.com/file/d/0Bw1...w?usp=drivesdk
Ostatnio edytowane przez gcredhot18 ; 29-04-2017 o 23:37
Regulator ciśnienia paliwa masz na pewno sprawny?
Takze podmienialem go z drugiego auta.dodatkowo zalozylem nowe oringi na niego.w tamtej Alfie dzialal dobrze i jeden i drugi regulator...tak samo jak i inne czujniki.jak pisalem wczesniej nie podmienialem tylko pompy paliwa,czujnika walka rozrzadu,vacum pompy,intercoolera i samej pompy CR.
Miałem podobnie, okazało się, że był pęknięty przewód powietrza między interkulerem a katalizatorem. Sprawdź ogólnie wszystkie przewody powietrzne i paliwowe.
Przewod powietrza miedzy ic a katem? Pierwsze slysze o czyms takim...poza rym wszystkie przewody sprawdzalem bardzo dokladnie.jutro jeszcze raz zabiore sie za szukanie czyszczenie rozbieranie...
Male sprostowanie: jednak jest katalizator(jak ja moglem go nie zauwazyc),myslalem,ze to tłumik srodkowy :$ ...
Rozlaczelem go zaraz za plecionką(zlaczem elastycznym i podczas proby przejazdu zadnej roznicy poza glosniejsza pracą silnika nie zauwazylem.moze jakby wklad wybic i skrecic go z powrotem to wtedy cos pomoze ?