Nie gwiżdże a na razie oryginał z przebiegiem 205 tysięcy... Oby, jak najdłużejW zasadzie laik nie rozpozna na wolnych obrotach, że tam turbinka siedzi.
Nie
Tak, tylko na zimnym
Tak, słyszę je w każdych warunkach
Nie gwiżdże a na razie oryginał z przebiegiem 205 tysięcy... Oby, jak najdłużejW zasadzie laik nie rozpozna na wolnych obrotach, że tam turbinka siedzi.
Ostatnio edytowane przez salatin ; 10-08-2017 o 10:31
Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4
164 3.0 V6 12v- Byla
155 1.7 TS- Byla
159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums
dokładniej przysłuchałem się swojemu turbo dzisiaj. wyjazd z garażu i posesji gwizda trochę, na pierwszym skrzyżowaniu po niecałym 1km próbowałem i absolutna cisza.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Witam,u mnie też turbiny w żadnym momencie obciążenia nie słychać. Przebieg 110 tyś.,turbina od nowości. Pozdrawiam.
Panowie, przyznam że trochę pochopnie podszedłem do tematu. Dzisiaj zweryfikowałem jeszcze raz sytuację u siebie. Turbo gwiżdże na zimnym silniku zaraz po uruchomieniu. Po wyjeździe z garażu, zamknięciu bramy, kilkanaście metrów i wydaje mi się, że już turbinki nie słychać. Mylący dźwięk może pochodzić od pompy wspomagania, a świst przy mocnym przyspieszaniu zapewne pochodzi od przepustnicy? Takie moje przemyślenia. W JTS-ie ten świst był nieco inny, ale tak to teraz skojarzyłem.
Następnym razem postaram się nagrać jakiś film z dźwiękiem.
[MENTION=20300]bibol166[/MENTION] pochwal się co za podtlenek LPG założyłeś i jak to wygląda w praktyce.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Cześć magil, krótko bo nie bardzo mam czas. Instalacja Landi Renzo OMEGAS DI, w samochodzie jest 7 miesięcy przejechane 30 tyś km. Było trochę łamigłówek, ale temat pokonałem i wszystko jest O.K. Pozdrawiam.
A do jakiej wartości kręci się wam turbo? U mnie jak na max przyspieszam to turbo kręci się najczęściej do 1.5 (jedną kreskę poniżej max) - ale mam wrażenie że czasami się kręci do maxa czyli 1.6. Nie wiem czy to jest prawidłowe działanie czy powinienem się martwić? Druga sprawa która mnie martwi to jeszcze to, że na zimnym silniku turbo trochę gwiżdże.
Czy rzeczywiście nieszczelność w wydechu może powodować gwizdanie?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10