Ja podjechałem do mechanika, podłączył kompa i program wskazał który dokładnie nie działa.
Ja podjechałem do mechanika, podłączył kompa i program wskazał który dokładnie nie działa.
wystarczy się schylić przy włączonym wstecznym na zapłonie kiedy pojawia się błąd i na ucho będzie wiadomo który czujnik, dobry czujnik pyka ten zły będzie cichy
Z dnia na dzień przestały działać czujniki cofania.Ostatnio o mało nie przywalilem przy parkowaniu, czekajac aż zacznie pikac a tu cisza.
Nie wyświetla żadnego komunikatu na desce rozdzielczej. Nie reaguja na przycisk na podsufitce (kropka na przycisku się nie świeci)
Poza tym wszystko (tempomat, światło wsteczne) działa. Bezpiecznik F51 ok. Nie bardzo wiem gdzie szukac dalej.
Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
a nie uzywales przypadkiem innego kabla np viakena ?? bo to calkiem inne sterowniki. Ja bym w sterowniku szukał problemu
Kabel ELM, kiedyś miałem problem z jednym czujnikiem i wtedy podłączyłem się bez problemu i pokazało, który nie działa.
Ten sam kabel i MES. Poza tym nie działa też przycisk koło lampki w podsufitce, przy cofaniu nic nie piszczy, żadnego błędu na desce ani w DTC. Czy jak padnie centralka to pokaże jakiś błąd czy poprostu odłącza moduł, jakby go nigdy nie było?
Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez alfalfa ; 28-03-2018 o 19:17
Mi padl jeden czujnik to mam caly czas bład.
A mi jak padł czujnik, to nie miałem żadnego błędu. Po prostu czujniki przestały działać. Więc można sobie wjechać czekając wyłącznie na sygnał![]()