Słuchajcie. Ja po każdym wlączeniu zapłonu mam na wyświetlaczu pokazany stan oleju. Wiadomo miarka jest zawsze miarką ale ten wskaźnik jest też w miarę wiarygodny. To jak nie zwracacie na to uwagi czy też nie we wszystkich 147 jest ta opcja?
147 1,9 JTD NADWOZIE GTA
147 GTA 3.2 Q2
156 2.5 V6 Q2-była
Giulietta QV
Mito QV
75 3.0 V6 QV
ALFETTA GTV 116 1976
ALFETTA GTV 116 1981
https://www.facebook.com/okrajnikgarage
ja jak kupilem alfe to na wyswietlaczu bylo max i to chyba tez nie jest dobrze dla alfy :/ bo po rozebraniu nadkola zobaczylem ze kapie z uszczelniacza na walku :/ na miarce mam troche ponad polowe a na wskazniku elektrycznym mam max :/
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +
u mnie tę elektroniczna miarke to o kant dupy potluc..
raz pokazuje 3 kreski.. a jest ful..
i w druga strone tez...
wiec chyba najlepiej lukac na bagnet..
czujnik oleju jest ok bo tez wymieniłem, olej mam ponad pół stanu i tak staram sie trzymać, od połowy do maxa
kontrolka tylko sie zapala po dłuzszej jeździe (30km) na ktorkich odcinkach się nie zapala.
Dzisiaj słyszałem ze to moze byc jeszcze wina głowicy, ja w swojej wymienialem uszczelniacze prowadnice to co było nie tak. A wałki rozrządu?? moze coś z nimi być nie tak??
Z tego co mi wczoraj mechanik mowil..
to taki komunikat moze pojawic sie w zime jak auto stoi kilka dni.. i olej troche zgestnieje..
w innym wypadku jakis zonk sie dzieje..
jazda bez ciśnienia ,lub bez oleju ściera krzywki na wałku rozrządu .To że zaświeca się po przejechaniu 30 km to nic dziwnego bo wtedy olej się nagrzewa i robi się rzadszy a co za tym idzie ciśnienie oleju się zmniejsza.Milkyyyy jak olej jest gęsty w zimie to ciśnienie oleju jest większe i tym bardziej nie powinna się zaświecić kontrolka.
Lukasz-lodz weź pod uwagę że jak dzieją ci się takie rzeczy to może oznaczać to również że ciśnienie oleju jest wystarczające żeby zgasić kontrolkę ciśnienia,ale nie jest na tyle duże żeby odpowiednio smarować silnik co prowadzi do jego degradacji.Podam ci przykład:
Jeździłem seicento w kjs.Jak silnik dostał wycisk to na wolnych obrotach świeciła się kontrolka oleju,ale na dojazdówkach olej się schładzał i nie świecił.Ale z biegiem czasu działo się to coraz częściej a po krótkim czasie było już tak że ciśnienie oleju gasło przy 1500obr.Po rozebraniu silnika okazało się że 3 krzywkom na wałku rozrządu brakuje 2mm wysokości.
Krótka piłka z mojej strony, przy mojej eksploatacji (krótkie odcinki ok 10km) auto zużywa max 450ml oleju na 2400KM. Z zasady sprawdzam jednak olej co 300-500km po to by wiedzieć ile mam - wolę czasem dolać do poziomu 3/4 niż później płakać...."nie smarujesz, nie jedziesz" tu ta dewiza się sprawdza.
się podepnę żeby nie zakładać nowego tematu olej sprawdzam praktycznie co dwa dni więc wiem że jest tyle ile trzeba dzisiaj unikając stłuczki(koleś skręcając już na skrzyżowaniu rozmyślił się i postanowił jechać prosto) trochę przydusiłem moją alfę zgasła kaszląc zapikał komp że niskie ciśnienie itp itd potem już wszystko było ok i czy to normalne jak silnik się bardzo dławi?