Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: Bose do SW

Użytkownik Świeżak Avatar Pawel13
    Mieszka w
    SZA
    Auto
    Alfa Romeo 159 3.2 JTS Q4 Ti

Domyślnie

Cytat Napisał MikeDraven Zobacz post
    Wiązka od Bose jest wpinana, pomiędzy istniejące kostki od standardowego zestawu audio. Wygląda to tak, ze kostki które znajdują się na tunelu środkowym po stronie pasażera rozpina się i tam jest wpinana wiązka od bose. Skutkuje to tym, że sygnał z głośnika przechodzi przez wzmacniacz. Głośnik centralny trzeba podłączyć osobno do wiązki Bose, tak samo sygnał do uruchomienia wzmacniacza. Wszystko jest na schematach w Elearn, łącznie z kolorami kabli. Reasumując żeby Bose zagrało nawet na standardowych głośnikach, potrzebne jest tylko wpięcie opisywanej wiązki.
    Prawie wszystko się zgadza. Jak zostało już napisane wiązka która idzie do bagażnika do wzmacniacza i subwoofera jest dwukierunkowa, połowa kabli to sygnały z radia a reszta wraca na głośniki.

Jeżeli wiązka samochodu jest rozszerzona to przewód do głośnika centralnego jest już w samochodzie i niczego nie trzeba ciągnąć tak samo jak sygnał wzbudny do wzmacniacza. Jeśli chodzi o pozostawienie standardowych głośników i podłączenie wzmacniacza to jest to niezalecane na dłuższą metę ponieważ głośniki maja różne rezystancje.

Zapomniałem napisać o tym wcześniej, ale największym problemem może być zasilanie wzmacniacza/subwoofera jeżeli wiązka nie jest już przygotowana. Najłatwiej to sprawdzić patrząc czy są bezpieczniki (te w skrzynce w bagażniku)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar MikeDraven
    Mieszka w
    Bogatynia
    Auto
    brak

Domyślnie

U mnie wiązka była mało rozszerzona, bo miałem bezpieczniki, kostkę zasilająca bose i sygnał do wzbudzenia wzmacniacza ,ale głośnik centralny niestety musiałem sam dołożyć :-) Male utrudnienie polega na tym ze glosnik ten posiada nietypowa kostkę polaczeniową. Udalo.mi się jednak dostać ja razem z głosnikiem .

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    159, 2011.06. 1958ccm, 170km

Domyślnie 159 sw bose

Witam. Zakupiłem subwoofer bose 5630. Czy dysponuje ktoś może wiedzą jak podłączyć go do radyjka bez navi.
    Z góry dzięki za podpowiedzi.

Używamy wyszukiwarki. Post przeniosłem.
    - magil
    Ostatnio edytowane przez magil ; 15-05-2019 o 18:13