63zł za te świece, to dosyć wysoka cena
63zł za te świece, to dosyć wysoka cena
Świece wymienia się w komplecie - nie chce mi się tu pisac uzasadnień dla niedouczonych pseudomechaników. A jak che się miec spokój na 100tys km to najlepiej zainwestować w takie które ten przebieg wytrzymają
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
czy ty czasem troche nie przesadzasz Maciek?
1. koles chce zaoszczedzic kase
2. jesli wymienisz wszystkie to i tak wszystkie nie wytrzymaja rownego czasu a czasem nawet za pol roku musisz wymienic bo trafiles na wadliwa i juz po gwarancji
3.swieca zarowa jest tylko przy odpaleniu wiec jej zadanie sie konczy po ulamku sekundy
(to nie jest swieca zaplonowa gdzie powinno sie wymieniac komplet)
4.pseldomechanik nie jezdzi z kazda duperela do ASO tylko potrafi sam cos wykombinowac
5. swieca zarowa nie wytrzymuje przebiegu tylko ilosc odpalen
polecam Beru za sztukę 92zł (oryginał około 140zł) w listopadzie wymieniłem komplecik i zima minęła bezproblemowo
czy ty czasem troche nie przesadzasz Maciek?
1. koles chce zaoszczedzic kase
2. jesli wymienisz wszystkie to i tak wszystkie nie wytrzymaja rownego czasu a czasem nawet za pol roku musisz wymienic bo trafiles na wadliwa i juz po gwarancji
3.swieca zarowa jest tylko przy odpaleniu wiec jej zadanie sie konczy po ulamku sekundy
(to nie jest swieca zaplonowa gdzie powinno sie wymieniac komplet)
4.pseldomechanik nie jezdzi z kazda duperela do ASO tylko potrafi sam cos wykombinowac
5. swieca zarowa nie wytrzymuje przebiegu tylko ilosc odpalen
widze ze dwa razy poszlo to samo (cos mi net sie zawiesil) prosze o usuniecie jednego posta
Ostatnio edytowane przez Doman ; 29-07-2009 o 21:14
jak to mówią cyt: "stać na konia, stać na bat"
To niech napisze wyraźnie chciałem zaoszczędzić kasę wymieniłem jedna swiecę, za kilka mięsięcy nastepną i tak dalej co jakiś czas jedną, ale niech nie pisze że tak można i powinno się robić... Ani trochę nie przesadzam jak ktoś tworzy własne odbiegające od oryginału zalecenia warsztatowe
Kolego nie zamierzam robic tutaj wykładu po co wymienia się wszystkie, a nie jedna. Gwarancja zazwyczaj jest na 12m-cy
Akurat w przypadku diesla też powinno wymieniać się komplet
I bardzo dobrze tylko niech nie "poprawia" fabryki w ten sposób że kolejny właściciel bedzie rwał włosy z głowy
Ale srednio przypada to to na jakieś 100tys km albo 5 lat użytkowania
W pełni się z tym zgadzam
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)