Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Temat: zmiana foteli, co z poduszkami??

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

ja tego czujnika nie ruszałem tylko przełozyłem całe siedzisko na drugą strone.. skóre doprowadziłem do takiego stanu ze nie widać że siedziska są pozmieniane

w 166 jest pełna regulacja obu foteli więc z regulacją wysokości nic nie musiałem przerabiać..

ogólnie piękny widok jak się teraz wsiada a tam wypielęgnowana pachnąca skóra MOMO

obserwator737
    Gość

Domyślnie

szare skóry są bardzo eleganckie no i ładnie rozjaśniają wnętrze

gratuluję pozytywnej zmiany

jak możesz wrzuć jakieś foto i napisz parę słów jakimi środkami czyściłeś skóry - może się to komuś przydać na przyszłość

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

sposób czyszczenia może troche niefachowy ale bardzo skuteczny - woda, mydło dove, gąbka i miękka szczoteczka do zebów do zakamarków i bardziej chropowatych powierzchni... po tym zabiegu pielęgnacja środkiem carplan o zapachu świeżej skóry.. trzeba sporo ją nasączyć bo podczas czyszczenia zawsze skóra się wysusza ale obecnie jest miła i przyjemna w dotyku.. czas całego zabiegu - 3dni robocze..

fotek na razie nie będzie bo jeszcze nie ma się czym chwalić niestety reszta wnętrza jest nadal czarna bo kupno schowka i obudowy pod kierownice na europe graniczy z cudem... a i w tunelu i obiciach koło nóg są niestety różnice w UK

obserwator737
    Gość

Domyślnie

rada na przyszłość - jak nie masz pod ręką pro środka czyszczącego do skóry - kup zwykłe szare mydło , rozetrzyj na tarce , wrzuć do gorącej wody i rozpuść tyle ile się da - po ostygnięciu masz całkiem skuteczny płyn do czyszczenia

nakładać możesz rozpylaczem , trzeć szczotką z naturalnym włosiem

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

tez rozpuściłem w wodzie i czyściło sie bardzo przyjemnie tylko robiłem to delikatnie i starannie i niestety przez to mi tyle czasu ta operacja zajeła.. strasznie dużo brudu zbiera się w tych żeberkach a do tego szczoteczka była idealna i cały syf udało się usunąć..

zapewne środkiem do czyszczenia o wiele szybciej można cieszyć się czystymi fotelami i nie jest to takie pracochłonne..

obserwator737
    Gość

Domyślnie

pisałem o szarym mydle bo ma ono większą od Dove zawartość ...mydła w mydle

grunt że masz wyczyszczone i efekt jest satysfakcjonujący

oczywiście czekam na foto

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

tylko czy szare nie będzie wysuszać za bardzo?? używałem dove bo ono już ma chyba jakieś kremy w sobie a wiadomo wysuszona jasna skóra będzie szybciej brudna niż zdąże ją wyczyścić

a co proponujesz do pielęgnacji?? ten środek carplan zostawia ładny zapach w aucie ale gdzieś czytałem że są nawet kremy w kolorze skór to dopiero musi dawać efekt tylko ceny coś koło 100zł

obserwator737
    Gość

Domyślnie

po umyciu mydłem z wodą i wytarciu skór do sucha odczekaj 2 godziny i dopiero wtedy użyj
    choćby środka CarPlan który do pielęgnacji jest wg mnie bardzo dobry (obecnie mam inny tylko dlatego że CarPlan nie stał na półce :/ )

...a to odczekanie 2 godzin po to aby woda odparowała (pomimo wytarcia do sucha ileś wody wnika w skóre , w szwy itd) przed nałożeniem środka nawilżającego - jak skóry będą suche przez 2h to nic im się nie stanie

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

spokojnie skóry po umyciu suszyły się całą noc nim udałem się do reala po ten cudowny środek

ogólnie nie wiedziałem co kupić ale wystarczyło że odkreciłem nakrętke i juz byłem zdecydowany te migdały i inne wynalazki są męczące chodz turtle wax na pewno też będzie bardzo dobry ale niestety mogli by inny zapach stosować

obserwator737
    Gość

Domyślnie

spoko , widzę że fachowo się tym zająłeś ...ale może nasze posty przydadzą się komuś jeszcze