Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Temat: zmiana foteli, co z poduszkami??

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie zmiana foteli, co z poduszkami??

kupiłem sobie skórzane fotele do alfy, obecnie je czyszcze ale po skończeniu tej żmudnej pracy chciałbym je założyć i tutaj rodzi się pytanie co z poduszkami... czy musze odłączyć aku?? wolałbym nie bo jeszcze alfacode złapie jakiś bład i bede miał mase problemów..
    a może wystarczy odłączyć stare fotele poprzekładać wszystkie kostki i poduchy nie złapią żadnego błedu?? co radzicie??

obserwator737
    Gość

Domyślnie

wystarczy wyjąć kluczyk ze stacyjki

przy okazji przeczyść styki w kostkach pod fotelami

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

no to fajnie czyli wyjąć kluczyk i poprzekładac wszystko..

a jeszcze jedno pytanie mi sie nasuwa, jak sie okaże ze w nowych fotelach będzie coś nie tak z poduszkami i wywali błąd, czy wtedy jesli zaloże z powrotem stare bład zniknie?? czy bedzie wtedy trzeba jechać na diagnostyke??

Użytkownik Maniak resoraków Avatar b-ski
    Mieszka w
    PiotrkĂłw Trybunalski, Poland
    Auto
    Bella 166 2,4jtd Millenium

Domyślnie

Dokładnie tak jak "obserwator" mówi, wyjąć kluczyk i go nie dotykać do puki nie złożysz wszystkiego do kupy i wszystko będzie ok. Natomias jeżeli chodzi poduchy w skórzanych siedzeniach, to jeśli jest coś z nimi nie tak i zapali się kontrolka to pozostaje ci tylko wykasowanie błędu poprzez kompa, zamiana starych nic nie pomoże...

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

fotele kupiłem od 166 z GB za niecałe 300zł w sumie to cały środek z boczkami podłokietnikiem i wszystko co tam jest dostalem z tymi fotelami wiec z ich działaniem może być róznie..

w sumie są tylko mocno brudne bo jakis przetarć czy pęknięć nie zauważylem...jedynie fotel kierowcy ma małe przetarcie od wsiadania i wysiadania.. w koncu to momo czyli jakość najlepsza

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

no i pojawił sie problem bo we fotelach pasażera są dodatkowo jakies dwa cienkie żółte kable do poduszki, co z nimi zrobić?? przełożyć na drugą strone??

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Jak odepniesz kostki od poduszek w fotelach to na bank zaświeci się kontrolka poduszek na licznikach i będziesz to musiał wykasować examinerem.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

na razie nic nie odpiąłem tylko mysle co zrobić z tymi dwoma kablami ale w archiwum wyczytałem ze to jest czujnik obecności pasażera i trzeba go przełozyc w angliku na drugą strone i wszystko powinno być ok, tylko poszycie trzeba zdjąć :/

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

fotele przełożone, strasznie dużo roboty mnie to kosztowało ale myślę ze efekt jest. Siwe wnętrze bardzo ładnie się komponuje z bordowym lakierem chodz zawsze uważałem ze do czerwonych najładniejszy jest czarny środek - tak miałem oryginalnie tylko że niestety fotele obite najzwyklejszym materiałem rodem z golfa, teraz jest momo czyli tak jak powinno być

jakby ktoś mial jakiekolwiek pytania co i jak z fotelami z anglików służe pomocą w przyszłości..

wiecie może czy jest jakiś sposób aby chociaz zamaskować to jedno przetarcie?? bo wyszły super po wyczyszczeniu tylko ten fragment mi teraz troche szpeci..

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

Cytat Napisał Alfista Zobacz post
    na razie nic nie odpiąłem tylko mysle co zrobić z tymi dwoma kablami ale w archiwum wyczytałem ze to jest czujnik obecności pasażera i trzeba go przełozyc w angliku na drugą strone i wszystko powinno być ok, tylko poszycie trzeba zdjąć :/
    w mojej 156 też mam skóry z anglika,żeby wszystko było ok z fotelem pasażera zdjąłem tapicerkę i przełożyłem tą matę (czujnik obecności pasażera)
    trzeba się z nią obchodzić w miarę ostrożnie.

najwięcej problemów miałem z montażem regulacji wysokości foteli.teraz fotel kierowcy i pasażera mają regulację.

pozdrawiam!!!

Cytat Napisał szerszeń Zobacz post
    Jak odepniesz kostki od poduszek w fotelach to na bank zaświeci się kontrolka poduszek na licznikach i będziesz to musiał wykasować examinerem.
    jak byś przeczytał dokładnie cały temat to wiedziałbyś że jeśli kluczyk podczas całej operacji wymiany foteli będzie wyjęty ze stacyjki kontrolka napewno się nie zaświeci.

pozdawiam!!

moja druga ulubienica...