Urwana klamka = uszkodzenie mechaniczne. Nie uznają na gwarancji. Podobno nie ma klamek. Trzeba cały panel zamawiać.
Sprawa zamknięta. Życzę wszystkim mocnych klamekTrzymajcie się za klamki - oby nie za mocno
![]()
Urwana klamka = uszkodzenie mechaniczne. Nie uznają na gwarancji. Podobno nie ma klamek. Trzeba cały panel zamawiać.
Sprawa zamknięta. Życzę wszystkim mocnych klamekTrzymajcie się za klamki - oby nie za mocno
![]()
Nie mówię, że tak było ale to mógłby być niezły patent na biznes: wyprodukować serię "słabych" klamek po czym sprzedawać całe moduły za chore pieniądze.
W sumie to dobrze, że całych drzwi nie proponują kupować...
I co będziesz robił?
BTW: W Mercu swego czasu urwała mi się malutka metalowa spinka przy tylnej rolecie bagażnika kombi, kawałek blaszki długości z 20x5mm, absolutnie wymienialna. Warta w porywach 70gr, znając ceny Merca zakładałem, że z 15zł. Ale nie, nie ma Panie, cały boczek tapicerki bagażnika trzeba za 350 zanabyć. No to trudno - "poproszę" mówię, i tu odpowiedź, "no sorry mamy tylko prawe boczki, lewych nie ma na magazynie" a spinka prawa inna niż lewa.
No to widać, że Alfa jednak Premium i skoro zachowuje się jak na Merc.
Fajna historia z tym mercem![]()
![]()
Dowiedzialem sie, ze jesli nie bylo kampanii na klamki i jesli nie ma w systemie ASO info, ze moze dochodzic do awarii/uszkodzen klamek podczas uzytkowania samochodu. To system uzna to za uszkodzenie mechaniczne. Przykre jest to, ze do tej sprawy i innych podchodza bardzo arbitralnie. Nie przekonasz.Nie ma co liczyc na fajne traktowanie. Zadnego proklienckiego podejscia.
Temat dla mnie zamkniety. Nie bede umieral za Gdańsk, nie bede umieral za klamkę
Ciekawe ile jeszcze takich min jest w tym samochodzie (Stelvio).
Pozdro.