sprawa wygląda tak - stelvio lata na 20 - stkach wiec komfort zawsze był i jest "taki se". Dużo lepiej jest przy adaptacyjnych amorach no lecz ich nie mam. ale do sedna. Nie zauważyłem baków w komforcie w porównaniu z wcześniejszymi Pirelli scopron Verde czy GY Eagle Asimetric 3 - pierwsza z tych opon miała tendencje do przyśpieszonego starzenia się - tj widać było jakby murszenie opony z boku i mikropęknięcia mimo że dbane "nacierane" a auto niemal 24 h 3-mane w garażu.
Good year niczym się nie wyróżniały in plus ani ciche ani komfortowe jakoś prowadzenia tez nie poprawiły- wada - cena a po 25 tkm zostało 2-3 mm bieżnika.
Drugi sezon mam te michały Pilot Sport w wersji EV -zauważone po 35 tkm - minimalne zużycie, nie stwierdzam utraty trakcji, do tego znacząco spadł hałas w środku (opony maja wewnątrz piankę) i około 1,0 do 1,5 litra spadło spalanie.
dlatego jak będzie konieczność zakupu opon do samochodu szukam tylko takich
- - - Updated - - -
powoli powoli- restzależy od wielu czynników- rozmiaru indeksu i auta na jakim się je testuje- jak pisałem nie zauważyłem jakichkolwiek ograniczeń na mokrym a tych opon trochę w życiu przepuściłem - do tej pory najgorsze był Continentale letnie- dramat na mokrym.