Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Temat: kilka pytan nowego użytkownika alfy 156

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

aha to juz nie wiem
    ale 2004 to juz po fl moze wtedy juz kazda alfa tak miala
    bo jesli przed fl migaja tylko te z alarmem to glupie rozwiazanie bo zlodziej jak obserwuje auto to wie ktora ma alarm a ktora jest bez.
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

tymian81
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kt0sfajny Zobacz post
    sam cos przerabiales czy oryginalnie tak miales?
    nic nie przerabialem, taka juz kupilem (moze poprzedni wlasciciel cos przerabial ).

kojut
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kt0sfajny Zobacz post
    sam cos przerabiales czy oryginalnie tak miales?

a mam jeszcze pyt dotyczace rezerwy jak jest w alfie mam ja krotko wiec jeszcze nie "testowalem"
    w vectrze taty rezerwa najpierw swieci a gdy jest juz bardzo malo to wtedy miga
    alfa tez tak ma?czy swieci i trzeba patrzec czy wskazowka juz lezy czy jeszcze nie?
    W alfie jak zaświeci się rezerwa to jak najszybciej na stację bo jest bardzo niski poziom ustawiony. Na pewno kontrolka nie mruga a zaświeca się gdy wskazówka już leży na 0.

Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

Cytat Napisał kojut Zobacz post
    W alfie jak zaświeci się rezerwa to jak najszybciej na stację bo jest bardzo niski poziom ustawiony. Na pewno kontrolka nie mruga a zaświeca się gdy wskazówka już leży na 0.
    w instrukcji przeczytalem ze jak sie zaswieci to jeszcze jest 7 litrow i ze 50km mozna przejechac
    szkoda ze nie mruga bo to fajny patent
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

you
    Gość

Domyślnie

Nie wiem jak to ma 1.6, ale moja np JTD zapala rezerwę gdy jeszcze mam z 10 litrów, więc mogę spokojnie zrobić 120km a nawet i więcej pewnie,ale wolę już zatankować.
    Jak w każdej pewnie alfie i Twój wskaźnik czasem pokażę, że masz pół zbiornika a za chwilę rezerwę. Są mało wiarygodne i lepiej jest "wyczuć" mniej więcej ile Ci pali
    Pozdrawiam

Użytkownik Alfa i Omega Avatar minciu
    Mieszka w
    Bolesławiec
    Auto
    156 2.4JTD 2002r 150KM CF3

Domyślnie

u mnie w 2.0TS 2001 rok rezerwa świeci jeszcze sporo wcześniej niż dojdzie wskazówka do 0.. Dodam jeszcze, że jak przeciągnę wskazówkę za długo i zaleję za 50zl PB to rezerwa mi czasem jeszcze mruga
    DolnySlask - Boleslawiec. Zgorzelec. Jelenia Gora

Chetnie Pomoge w zakresie:
    AlfaDiag FiatEcuScan MultiEcuScan - diagnostyka
    MPPS KWP2000 Galletto - zgrywanie map paliwa
    STAG KME - instalacje LPG

Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

Cytat Napisał minciu Zobacz post
    u mnie w 2.0TS 2001 rok rezerwa świeci jeszcze sporo wcześniej niż dojdzie wskazówka do 0.. Dodam jeszcze, że jak przeciągnę wskazówkę za długo i zaleję za 50zl PB to rezerwa mi czasem jeszcze mruga
    mruga czy swieci?
    jak jechalem z Luxembourga do Polski to w Lux zalalem po korek (95 na 98 bylby lepszy wynik) to po 510km mialem 1/2 baku :d a jechalem srednio 130-160 momentami ponad 180 i z wlaczona klima ;]

Miss Alfaholicy 2011 Alfa i Omega Avatar bija22
    Mieszka w
    Rymanów Zdrój
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6

Domyślnie

jaki masz silnik, ze tak fajne wyniki? chyba, ze rezerwa Cie oszukuje. heh, no ponoc rezerwa jest na 7 litrow, ale tym judaszom nie wierze, bo jak sie swieci to moge na miejsce nie dojechac. To jedyna rzecz, ktora mnie w tych samochodach irytuje. malo tego...jak juz dluzej swieci i tankuje do pelna to okazuje sie ze bylo w baku sporo paliwa, nie mniej niz te 7 litrow. dziwne to, ale taki urok. pozdrawiam
    bija22 i Alfa156 V6 są powody do mruczenia
    ...i do płaczu

http://imageshack.us/photo/my-images/37/nnnh.jpg/

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Będzin
    Auto
    były Alfa Romeo 156 2.5 V6, 1.6 TS

Domyślnie

ja po zapaleniu rezerwy przejechałem z 10km i na stacje pojechałem to wlałem 58,46 litra czyli rezerwa gdzies na 5 litrach się zaświeciła na powinna na 8 litrach.

Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

Cytat Napisał bija22 Zobacz post
    jaki masz silnik, ze tak fajne wyniki? chyba, ze rezerwa Cie oszukuje. heh, no ponoc rezerwa jest na 7 litrow, ale tym judaszom nie wierze, bo jak sie swieci to moge na miejsce nie dojechac. To jedyna rzecz, ktora mnie w tych samochodach irytuje. malo tego...jak juz dluzej swieci i tankuje do pelna to okazuje sie ze bylo w baku sporo paliwa, nie mniej niz te 7 litrow. dziwne to, ale taki urok. pozdrawiam
    silnik mam 1.6 ;d daje rade
    ostatnio na trasie Rzeszow-Warszawa-Rzeszow (jechalem normalnie czyli gdzie sie dalo to 120-160 + troche km w korkach w warszawie) i po 440 km mialem 1/2 baku wrocilem i mialem 700 i jeszcze nawet sie rezerwa nie zaswiecila
    ale mialem kolejny wyjazd i musialem dotankowac wiec nie wiem ile w PL warunkach mi zrobi na pelnym ale jak bedzie okazja to sprawdze