numerów nie mam pojechalem po prostu do churtowni motoryzacyjnej inter cars w krakowie i powiedzialem zeby mi sprawdzili tuleje plywajace do mercedesa w124 i porownali czy to sa te same co do alfy 166. w katalogu wyszlo ze do alfy nie ma lecz gdy znajomy wszedl w jakis tam program i wpisal ze trzeba do merca to wtedy wylecialo ze sa i ze pasuja do alfy 166 sie znaczy sa te same. Po prostu jak mi tlumaczyl maja program ktory wyszukuje czesci z danego samochodu i szuka zastosowan w innych. a katalogo niestety nie podaja zastosowan w innych samochodach tylko w jednym modelu. tak wiec chcac szukac tuleji do alfy po prostu trzeba zabrac numery z katalogu od mercedesa w124. a najlepiej kupic te od merca poniewaz zrobione sa z lepszej jakosci materialu![]()
a co własciwie w pierwszej kolejnosci odpowiada za pochylone tylne koło?? kiedyś widziałem tak rozkraczoną 166 ze koło chyba do nawierzchni było pod kątem 60stopni
A ja powiem ze w mojej 166 tez tył plywal w koleinach i na prostej drodze, najpierw wymieniłem gumy na stabilitorze, niepomogło, i całkiem przypadkowo wymieniłem z tyłu opony z 215/55R16 na 205/55R16 - problem zniknal odrazu.
jezdze juz rok na goodyear f1