Witam Wszystkich
ostatnio zauważyłem niepokojące objawy na nierównościach a mianowicie jak w temacie pływający tył auta, co jest powodem?
Witam Wszystkich
ostatnio zauważyłem niepokojące objawy na nierównościach a mianowicie jak w temacie pływający tył auta, co jest powodem?
Wahacze??? albo brak ciśnienia w oponach![]()
1. Wyrąbane na śmierć amortyzatory,
2. zużyte inne elementy zawieszenia,
3. jazda po wodzie...![]()
Bunga, bunga per tutti!
Na początek jedź na sprawdzenie zbieżności lub na szarpaki![]()
jeśli zbieżność ok, to na 99 % tuleje wachaczy poprzecznych
lub wachacz wleczony![]()
AR 155 1.8 8V & AR 156 2.5 V6
Kurcze mam tez ten sam problem ale mi podcina jak by bude do środka takie dziwne uczucie jak by na chustawce zawieszenie bez najmniejszych luzów tylko w jednej zwrotnicy wymienilem gume wachacza wzdłużnego i jest ok amorki po 75% i tak dziwnie sie zachowuje na nieruwnosciach wkurza mnie to w czwartek jade na zbieżność i zobaczę. ale w zakretach trzyma sie bardzo dobrze.
Witam...
Też tak miałem okazało sie po podniesieniu auta że wahacz poprzeczny krzywy odziwo nie wiem jak to się stało wymieniony geometria 4 kół i jeżdzi jak ta lala, ale wcześniej to opony co 3 miesiące 2 komplety na tył poszły w zapomnienie przez pół roku 4 tylne laczki do wyrzucenia teraz 8 m-cy i niemal ani znaku zużycia...
Podnieś auto poryszać wahaczami sprawdzić luzy obejrzeć zdiagnozować i wymienić.
Dużo tego już tu było...
Pozdrawiam...
Tuleje na wahaczach wzdłużnych, te przy zwrotnicy na 100%
Bo samochód to nie wszystko