Póki co kolega wooly zgłosił chęć przybycia i obiecał że przywiezie laptopa z alfadiagiem. On i ja mamy też 2.0 TS więc będzie nas trzech i będzie co porównywać. A potem nam kolega bubu postawi odpowiednie diagnozy![]()
Póki co kolega wooly zgłosił chęć przybycia i obiecał że przywiezie laptopa z alfadiagiem. On i ja mamy też 2.0 TS więc będzie nas trzech i będzie co porównywać. A potem nam kolega bubu postawi odpowiednie diagnozy![]()
- miałbym prośbę do "diagnostów", Panowie proszę o zrobienie pomiaru diagnostyki wtrysków, ich wydajności.
- test robi sie prosto, włącza się alfadiaga, uruchamia minimum injection time.
- potem robi się CTRL 1, CTRL 2, czyli będzie logowanie do plików.
- program alfadiag uruchamiamy przed uruchomieniem silnika. !!!!
- ECu podczas startu silnika uruchamia wszystkie cztery wtryskiwacze, na zrzucie lub w logach widać wtedy jaka jest wydajność pompy paliwa.
- lejące wtryski w ten sposób też można namierzyć ale brakuje mi danych do analizy.
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
zrobi się będą. Tylko 2.0 TS Cię interesuje czy coś jeszcze chcesz?
- nie można być bezczelnym, ale interesuje mnie wszystko 1.8 nawet 1.6
- no może bez JTD.
- tylko prośba , szczególnie także menu informacyjne z opisem softu.
- oj czuję, że to mnie będzie dużo kosztować.
postaram się zebrać jak najwięcej danych i Ci przekażę. Może wpadniesz daleko nie masz a na dwa kompy szybciej to zrobimy
- ze względu na charakter mojej pracy chyba będzie ciężko ale myślę nad tym.
- jak bym przyjechał to jednak nie zabiore examinera smarta ( bo się znowu nie sprawdzi !!!) ale bym jeszcze wziął x431, aby zobaczyc jak daje sobie radę z 156 TS i JTD.
a wracając do problemu to Wili spalanie 16 l to nie jest tak dużo, sam nieraz w mieście osiągam takie wartości i wcale nie musi to oznaczać jakiejś awarii, ale pozostałe są jednak objawem że coś niedobrego się tam dzieje.
dobra.. to ja postaram sie podjechać około godziny 12, a jeżeli nie dam rady to wyśle ojca z moim autkiem, okay?
spoko czekamy