Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Temat: uszkodzony klucz PILNE!!!!

marcinv530erx
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bubu321 Zobacz post
    - szkoda że auto nie w Polsce, puszka immo na stół, dobry elektronik i kody do kluczyka masz.
    - potem programowanie transpondera (pestki) i jak sie ma szczeście to mozna kluczyk zakupić surowy.
    zapewne masz racje niestety . akurat do nowego kluczyka mam dostęp nowy nowy ale niestety nie znam nikogo kto mógłby to zrobic >
    Niema możliwości zaprogramowania przez alfadiag??? .
    Ostatnio edytowane przez marcinv530erx ; 19-01-2010 o 13:03

dududs
    Gość

Domyślnie

zacząłem się martwi, poniewaz mam tylko jeden klucz i nie mam żadnych kart awaryjnych

marcinv530erx
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał dududs Zobacz post
    zacząłem się martwi, poniewaz mam tylko jeden klucz i nie mam żadnych kart awaryjnych
    To tak jak ja wczoraj też sie martwiłem że klucz jest połamany a dzisiaj chciałem sie w chirurga pobawić konsekwencje : auto trzeba odcholować do aso pare dni kilka stów i jest gotowe a miało być tak pięknie .

dududs
    Gość

Domyślnie

a znajdzie się dla mnie jakaś rada, np. dorobienie kluczyka z oryginalnego??

marcinv530erx
    Gość

Domyślnie

Rada jest taka żebyś jechał do aso i dorobił sobie duplikat puki jescze możesz jeździć niestety ja juz takiej opcji nie mam .
    A chciałem zrobić taki fajny tutorial i wkleić na forum jak sie ma obudowe kluczyka rozwalona to co trzeba zrobić
    Ostatnio edytowane przez marcinv530erx ; 19-01-2010 o 13:19

JFC
    Gość

Domyślnie

Nie widzę problemu, w większości punktów dorabiania kluczy załatwisz, a jak nie patrzysz na koszty, to i kartę i pojedynczy klucz zamówisz w autoryzowanym serwisie.

marcinv530erx
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał JFC Zobacz post
    Nie widzę problemu, w większości punktów dorabiania kluczy załatwisz, a jak nie patrzysz na koszty, to i kartę i pojedynczy klucz zamówisz w autoryzowanym serwisie.
    Czy czasami to nie ty masz sklep w Łańcucie z częściami do alfy ???

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar bubu321
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    G 1.4 MA 170CV ECU Nexus 8GMF

Domyślnie

Panowie, nie opowiadajmy farmazonów, nie dorobisz kluczyka ( czerwony ) na rynku, bo nie ma surówki, ASO trzyma dystrybucję.
    - to co sie czasami zdzarza to ktos po kupnie na ebay sprzedaje na alegro surówkę.
    - transponder to nie problem, kody kluczyka to nie problem, programowanie to nie problem.
    - problem to obudowa i mechanika klucza.

p.s.
    - alfadiag nie ma takiej opcji aby zaprogramować klucz.
    + e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm

JFC
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał marcinv530erx Zobacz post
    Czy czasami to nie ty masz sklep w Łańcucie z częściami do alfy ???
    nie....ale we wszystkich sklepach motoryzacyjnych w Łańcucie pracują ludzie z którymi pracowałem, tak się to porobiło z biegiem lat.

---------- Post dodany o godzinie 14:33 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:11 ----------

Cytat Napisał bubu321 Zobacz post
    Panowie, nie opowiadajmy farmazonów, nie dorobisz kluczyka ( czerwony ) na rynku, bo nie ma surówki, ASO trzyma dystrybucję.
    - to co sie czasami zdzarza to ktos po kupnie na ebay sprzedaje na alegro surówkę.
    - transponder to nie problem, kody kluczyka to nie problem, programowanie to nie problem.
    - problem to obudowa i mechanika klucza......
    Może się nie zrozumieliśmy, albo proszę Cię o wyjaśnienie. Wiem, że nie da się dorobić klucza idealnie wyglądającego na oryginał, przeważnie dorabiają na niebieskim fiacie, lub tzw. scyzoryk, jak się nie ma nic, to lepiej coś takiego od biedy. Czy chodziło Ci o wygląd?

dududs
    Gość

Domyślnie

mnie głównie chodziło o to abym miał zapasowy w razie gdybym np. zgubił, złamał, zniszczył. nie chodzi mi o oryginał tylko o taki żeby móc później autko odpalic zapasowym kluczem