Mówisz, ze lepsza używka ? A jak trafi sie taka np z 1998r to uważasz ze bedzie lepsza niż naprawiona z 2000r oczywiście biorąc pod uwagę Twoją teorię, że im starsza centralka tym bardziej cierpi na tym układ podtrzymania napięcia.
Poza tym moje auto w chwili obecnej użytkowane jest na naszym biegunie zimna (Suwałki) gdzie temperatura tej zimy spadała kilkakrotnie do -30 stopni co kilka razy unieruchomiło auto (dzięki super akumulatorowi EXIDE, trzy lata i do dupy). Jak narazie podczas, prób urochamiania auta na tym słabym aku. ani podczas 'pożyczania' prądu (wiem, że nie powinno sie tego robić ) kontrolka sie nie zaświeciła.
Aha znalazłem link prawdopodobnie do tego zakładu który naprawiał mi centralke: http://www.allegro.pl/item882208860_...ssat_polo.html.
Pzdr
u Ciebie problem polegał na czymś innym, u mnie centralka działa tylko ma błąd, którego nie da się usunąć. Tak czy inaczej nie miałbym zaufania do regenerowanej centralki, przy naprawie trzeba odlutować kilka nóżek mikroprocesora i odciąć zasilanie żeby go zaprogramować, wiem bo programowałem centralke alarmu. Potem jest to ponownie lutowane, a wiadomo, nie jest to już fabryka. Takie luty mogą nie wytrzymać uderzenia, w alarmie mi to wisi, ale w razie czego odpukać wolałbym mieć poduchę na 100%.
Więc nie działa, bo zgubiła program z epromu. Da się zaprogramować, a program to nie część mechaniczna i jakość jest taka sama jak "orginał". A urwać przy wypadku? Co ? Kość epromu? Przecież to waży poniżej grama pewnie i na gumę do żucia można by przykleić ;-)
Ja już dwa razy to przerabiałem (2x120zł) w Poznaniu przez kiepski akumulator. Teraz mam nowy i spokój. Trzeba się pilnować żeby nie kręcić do końca rozrusznikiem jak nie chce autko odpalić.
Pytałem też o możliwość dorobienia jakiegoś bufora zasilania do tej centralki ale fachmani stwierdzili że w tej konstrukcji nie można tego zrobić. Nie wiem czy mnie zlali (podcinali by gałąź na której siedzą) czy faktycznie się nie da?
Reasumująć : akumulator musi być OK.
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...