Szladziu a czy jak zamykasz auto z pilota to kierunkowskazy mrugają Ci 9 razy?? bo z instrukcji wynika że powinny mrugnąć raz przy zamknięciu a 2 razy przy otwarciu...
Szladziu a czy jak zamykasz auto z pilota to kierunkowskazy mrugają Ci 9 razy?? bo z instrukcji wynika że powinny mrugnąć raz przy zamknięciu a 2 razy przy otwarciu...
taaa liczylem i jest 9 razy .... lampki normalnie mi sie zapalają i gasną kiedy zamykam klapę tylko cały czas klape ofen .......;Pciekawe ile w ASO kosztuje zamek![]()
Miałem to samo. Konieczna wymiana zamka. Koszt w ASO 170 zł.
Byłem w ASO przy okazji wymiany rozrządu. Uszkodzony czujnik zamknięcia klapy. Niedostępna jest wymiana samego czujnika, trzeba wymieniac cały zamek. Narazie odpiął mechanik kostkę i kontrolka zgasła, wiec narazie tak to zostawieKierunkowskazy przestały mrugać 9 razy...
Oby już nie było więcej niemiłych niespodzianek w tym autku
Aaa no i czekamy na zdjęcia w dziale Nasze Belle, bo jak nie to sam wrzucę![]()
OOO witam sympatycznego kolegę ze Szczecina, który przyczynił się w dużej mierze do zakupu autkaJeszcze raz dziękuję
Po weekendzie wrzucę fotki. A co do czujnika to odpięli mi go, ale jak na postoju otwieram klapę to normalnie mi pokazuje, że otwarta, a podczas jazdy komunikatu już nie ma, więc juz sam nie wiem o co chodzi. Zostawiam to tak jak jest narazie.
Taki sam zamek i problem jest w Stilo,do wymiany cały zamek
Koledzy,
Chciałbym się podpiąć mam dokładnie ten sam problemczyli rozumiem że samo wyjęcie czujnika załatwi sprawę? On jest w środku w zamku? Hm...jak ostatnio przy nim grzebałem to wydawało mi się że sam zamek nie jest rozbieralny...czy się mylę? Łatwo można się do niego dostać? Dodam że mam 159 SW.
w zamku jest zwykły stycznik który można kupić w prawie każdym elektronicznym. Jest przynitowany do zamka, ale można to umiejętnie wymienić z użyciem superglue![]()