mialem to samo bezpiecznik na klemie wyglada jak zworka i jest podlaczona do czrnego ciekiego przewodu.ulozony jest poziomo. sprawdz to. u mnie byla przerwa grubosci wlosa
mialem to samo bezpiecznik na klemie wyglada jak zworka i jest podlaczona do czrnego ciekiego przewodu.ulozony jest poziomo. sprawdz to. u mnie byla przerwa grubosci wlosa
Ja mam od dluzszego czasu taki sam problem!Jakis czas temu czyscilem klemy od aku i problem znikl ale po miesiacu znow sie pojawil!W sobote sprawdze wszystkie kable i kabelki!!!
W czasie zimy kontrolka ABS zaczeła świecić ciągle, do dziś świeci bo nie mialem czasu sprawdzić który to czujnik, ale sporadycznie do tego zaświecała kontrolka ręcznego, po wyłączeniu stacyjki znikała, w sumie do dziś nie wiem dlaczego się zaświecała ale problem ustąpił sam. Teraz tylko z ABS muszę zrobić. Gdzieś czytałem że obie kontrolki świecą gdy jest coś nie tak z EBD - elektroniczny rozdział siły hamowania, tylko zastanawia mnie czy my to wogóle mamy w 156.![]()
A ja gdzieś wyczytałem, że to jest awaria układu stabilizacji tylnej osi... I faktycznie w zimę jak mi się to zrobiło to tył strasznie rzucało. Po jakimś czasie problem sam znikł i jest wszystko dobrze tylko, że czasem przy niższych temperaturach przy uruchamianiu silnika te obie kontrolki zapalają się i świeca kilka sekund po uruchomieniu silnika.