Witam,
Po wymianie akumulatora zapaliły sie kontrolki od ABS i (!) wykrzyknik. Próba resetu przy pomocy odłączenia akumulatora nie przyniosła efektu.
macie może pomysły co może być przyczyną?
Pozdrawiam
Witam,
Po wymianie akumulatora zapaliły sie kontrolki od ABS i (!) wykrzyknik. Próba resetu przy pomocy odłączenia akumulatora nie przyniosła efektu.
macie może pomysły co może być przyczyną?
Pozdrawiam
a abs Ci dziala?
Nie. Nie dziala. Dzis specjalnie ostro hamowalem ale nic to nie dało. Czy możliwe, że to jakiś bezpiecznik?
sprawdy, czy podlaczyles wszystkie kabelki, bo ja tez zapomnialem podlaczyc przy wymianie aku i tez to mi swiecilo.
jakie kabelki masz na mysli?
te przy aku
na akumalotorze przy plusie masz dwa bezpieczniki zielony 70A i czerwony 50A
wymien czerwony albo sprawdz czy nie masz tam luzow
taki bezpiecznik to koszt ok 8 zeta raczej do nabycia w ASO
te bezpieczniki zaczynają sie tez pojawiac w dobrze zaopatrznonych sklepach motoryzacyjnych, ostatnio takie widziałem za ladą w owym sklepie.
Podczas wymiany aku mogłes gdzies zrobic zwarcie i mógł pójsc bezpieczniki, albo którys z kabli nie został podpiety to którejs z klemy.
Ja zaponmiałem podpiac taki mały czarny kabelek do klemy - (masa) i własnie taki komunikat jak tobie mi sie wyswietlał, zaczałem nawet sprawdzac czujnik przy ręcznym, ale cos mnie tknęło i sprawdziłem jeszcze raz połączenia przy aku.
Dzięki za wszystkie sugestie. Sprawdze i dam znać