no dziękuje MarcinTM..... no i koledzy wyszło szydło z worka..... rozkręciłem tą pokrywe teraz bo nie wytrzymałem heh i pokrywa cała a w lewym dolnym rogu(w sumie to po całej długości z lewej strony od gory do dołu) mechanik zostawił starą sparcialą uszczelkę i wlasnie tam mi ciekło po zasłonie rozrządu i tam niżej i sie rozchodziło troche po filtrze a troche na miske szlo.... co za partacz nawet nie obczyścił jak nową uszczelkę zakladal kurde chyba chciał żeby człowiek wrócił... teraz wszystko elegancko poczyściłem dokręciłem docisniete jak należy no i zobaczymy efekty.... wszystko powycieralem i zobaczymy cz gdzieś bedzie sie sączyć...... więc koledzy wszystkiego dobrego i radości ze swoich BELLI - oby jak najmniej niespodzianek było...... pozdrawiam cieplutko ..... po paru przejażdzkach napiszę czy dalej cieknie czy już po kłopocie....
Żeby nic nie ciekło....przede wszystkim należy pamiętać aby dla pokrywy wałków rozrządu oraz różnorakich innych elementów silnika w którym występują uszczelki i nie tylko wykorzystywać zalecenia serwisowe dotyczące tematu dokręcania poszczególnych detali. Dla pokrywy wałków jest to 1,2- 1.6 daNm czyli odpowiednio między 12 a 16 Nm i te oto dane dotyczą silników TS( 1.6 1.8 i 2.0) dla v-ałek jest to przedział 18- 20 Nm. Pozdrawiam.
PRZECZYTAŁ, OBADAŁ I ZBADAŁ NOI ZATWIERDZIŁ MAjESTIC