Powodów zapalenia kontrolki wtrysków może bycbardzo wiele, więc nawet jak komuś kto posiada taki sam silnik JTD się zapaliła to jest duże prawdopodobieństwo że jego usterka nie ma nic wspólnego z twoją.
Powodów zapalenia kontrolki wtrysków może bycbardzo wiele, więc nawet jak komuś kto posiada taki sam silnik JTD się zapaliła to jest duże prawdopodobieństwo że jego usterka nie ma nic wspólnego z twoją.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Ja nie pisałem, że obedzie się bez podłączenia, facet jest wyposażony we wszelkie elektroniczne ustrojstwo dość obficie, zresztą podziwiać można by było w dzisiejszych czasach mechanika, który bez elektronicznych testerów, chociażby celem potwierdzenia usterki, diagnozowałby poprawnie te usterki przez telefon. Napisałem, że kolega ma podobny problem, i po diagnozowaniu przez siebie jakimś programem, taki błąd mu wyskoczył, a bez ingerencji zewnętrznej sie nie obedzie i samo skasowanie błędu, nic nie daje.
no i o to chodzi zawsze lepiej jechac do jakiegoś mechanika znanego przez osobę, której można w pewnym stopniu zaufać niż jechać do ASO a tam koleś jak otworzyłem maskę patrzy na napis na pokrywie 1,9 JTD i pyta jaki to silnik jest...
Witaj kolego!! ja tez z Nowego Sącza mam 166 2,4jtd. może dasz namiary na twojego speca od cammon railly?? bede ci wdzieczny.gdzei jest jego serwis??
Bosniak gdzie robiłes chip tuning jak masz taka moc w swojej alfie?? pali ci przez to wiecej?? o ile sie poprawiła dynamika jazdy?? w 166 tez planowany jest jakis chip tuning![]()
Ja zakładałem chipa tutaj http://www.vtech.pl/ i jest o.k. - Bezpiecznie można sobie podnieść moc i moment tak ok 20%. Po mieście to nawet mniej pali...
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Namiary wysłalem ci na PW, ten sam facet chip'uje diesle, ja swoja od niego wziąłem, tak, że nie mam porównania jak sie zachowuje teraz, a jak bylo wcześniej. Teoretycznie ma mieć około 170KM i 370 nM, ja się wyrobie w czasie to jutro skoczę na hamownie to Ci powiem dokladnie co i jak, jeśli chodzi o spalanie to nie przetestowałem do końca, bo auto mam od m-ca, a jak pisałem wcześniej to nie mam porównania jak było wcześniej i jak jest teraz. Jeżeli chodzi natomiast o dynamikę to jest czym jechać, oj jest :wink:
Napisał Maciek-156
V-Tech to jedni z najlepszych w Polsce, tak, że szacuneczek, a bezpiecznie przy dieslu, to nie jest sztywne 20%, tylko moment przy którym w górnym zakresie obrotów zaczyna "wydymiać", z tym, że niektórym to nie przeszkadza i tak, jeżdżą na za bogatej mieszance w paliwo, kosztem podzespołów mechanicznych, ale jak kogoś stać na remont silnika co 20-40 tys. to prosze bardzo.
mozliwe ,ze ktoras ze swiec ci pada albo juz padla.lepiej to sprawdz przed zima
Napisał piotriix
a co ma świeca do jazdy, z tego co sie orietuję to ma raczej wpływ na rozruch nie na jazde?