Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Temat: Kilka pytań co do wnętrza 156

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    159sw 1.9 8v

Domyślnie

Ja mam 2.4Jtd 100kW, co do spalania ,to faktycznie pali mało jak na taką pojemność.
    A co do drewna i skóry.. hmm
    Poprzednią Alfe 156 miałem z jasną skórą i srebrnym kokpitem,
    Obecną mam z bananową skórą i drewnem i w sumie drewno bardziej przypadło mi do gustu... na żywo wygląda o wiele lepiej niż na zdjęciach... więc jak kupisz w drewnie to pewnie juz nie bedziesz chciał tego zmieniać..

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    MPK

Domyślnie

Cytat Napisał Jarek` Zobacz post
    na żywo wygląda o wiele lepiej niż na zdjęciach...
    Potwierdzam calkowicie! Ogladajac zdjecia zalamywlem rece nad tym "drewnianym" wykonczeniem - po obejrzeniu doszedlem do wniosku ze nie tak zle, po kilku dniach sie oswoilem. Ale i tak mam skorzana kierownice i galke na podmianke. Brakuje tylko konsoli srodkowej...

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Szczawnica
    Auto
    AR 156 SportWagon 1.9 JTD

Domyślnie

ja chciałem w sportpacku.. jednak kupilem z drewnem i jestem bardzo zadowolony, szczególnie z kierownicy która swietnie leży w rękach i jest bardzo przyjemna w dotyku

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

SIMON dlaczego pisząc o kierownicy piszesz drewniana w cudzysłowie???Mam sportpacka ze skórzaną kierownica ale ta drewniana(to jest drewno!)jest na pewno ładniejsza.
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Drewniana przede wszystkim przyjemniejsza w dotyku (jak dla mnie ). Jechałem ostatnio 156-tką ze skórzaną i uznałem, że drewniana lepsza

Użytkownik Rowerzysta Avatar RobertWroc
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2JTS

Domyślnie

Nie wiem co Wy widzicie w tej boazerii. Jedną z pierwszych rzeczy jakie zrobiłem to była waśnie eksmisja drewna z Alfy.
    Pomijając już kwestie estetyczne. Kierownica drewniana ma jedną zasadniczą wadę. pod wpływem potu przy długiej jeździe staje się śliska.
    W tym linku
    http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...lla_156_a.html

są fotki mojej z drewnem i bez.
    Już wizualnie widać różnicę. Z tym ze ja nie wymieniałem środkowej konsoli , ale po zdemontowaniu dałem do lakierni gdzie ładnie pociągnięto mi ją czarnym matem,

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Cytat Napisał RobertWroc Zobacz post
    Nie wiem co Wy widzicie w tej boazerii. Jedną z pierwszych rzeczy jakie zrobiłem to była waśnie eksmisja drewna z Alfy.
    Pomijając już kwestie estetyczne. Kierownica drewniana ma jedną zasadniczą wadę. pod wpływem potu przy długiej jeździe staje się śliska.
    W tym linku
    http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...lla_156_a.html

są fotki mojej z drewnem i bez.
    Już wizualnie widać różnicę. Z tym że ja nie wymieniałem środkowej konsoli , ale po zdemontowaniu dałem do lakierni gdzie ładnie pociągnięto mi ją czarnym matem,
    Nooooooo lakierowana konsolka prezentuje się elegancko... Szczególnie przy tych zegarach... ALE... do jasnej skóry - którą miałem - nijak nie pasowałaby mi konsola CARBON, czy ALU... + skórzana kierownica

Xenocyd jeździ teraz "moją" i planował chyba zmieniać Jak pochwali się kiedyś fotkami, to ocenię

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał RobertWroc Zobacz post
    ...
    Pomijając już kwestie estetyczne. Kierownica drewniana ma jedną zasadniczą wadę. pod wpływem potu przy długiej jeździe staje się śliska...
    No, a zastanów się teraz gdzie się podziewa ten pot, złuszczony naskórek i brud po dłuższej jeździe z kierownicą skórzaną ?

Pomijając to, że to cecha osobniczo zmienna, to jak się powiedziało A (drewniana kierownica) i jeżdżąc tak, że powoduje to spore pocenie się rąk, wypadłoby powiedzieć B i postarać się o jakieś stylowe rękawiczki skórzane. (osobiście nie posiadam, ale ja jeżdżę spokojnie, choć gdybym gdzieś jakieś fajne znalazł to czemu nie - lata 70te, 125p ze śliską kierownicą i rękawiczki- miało to swój urok ).
    Jeździłem kilka lat z kierownicą skórzaną w 156, teraz z drewnianą - "chwytność" faktycznie lepsza, nie ma co dyskutowac, ale przyjemność prowadzenia dla delektowania się nią i wygląd - drewno, taka namiastka dawnych Alf, jak najbardziej w nich pasuje.
    http://www.cuoresportivo.pl/_m/gfx/156/_14_.jpg

Użytkownik Rowerzysta Avatar RobertWroc
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2JTS

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    No, a zastanów się teraz gdzie się podziewa ten pot, złuszczony naskórek i brud po dłuższej jeździe z kierownicą skórzaną ?
    No raczej nie wsiąka w kierownicę...
    Skóra, w przeciwieństwie do drewna lakierowanego jest lekko porowata, więc nie ma możliwości powstania "filmu olejowego"
    i obawy, że Ci kółko ucieknie z ręki podczas zakrętu.Tym bardziej, że ja nauczyłem się kierować jedną ręką (bez zimnego łokcia )

Ale masz rację drewno wygląda stylowo taki oldskul,
    Ostatnio edytowane przez Majkel ; 08-07-2010 o 08:53

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Powiem tak, mam i skórzaną kierownice w 156, mam i drewno ;] Wolę drewno. na codzień do jazdy po mieście osobiście dla mnie dużo praktyczniejsze. nie pozostaje na niej pot/brud/naskórek, nie wyciera się przy manewrach jedna ręką na parkingach.

Ten kto twierdzi że na drewnie ręce się pocą i kierownica ucieka z rąk albo nie jeździł z drewnianą kierownicą albo niech idzie do odpowiedniego lekarza ;]
    Ostatnio edytowane przez Majkel ; 08-07-2010 o 08:53
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts