enzo_pl - gdzie można w 3mieście dostać poszczególne części, które wypisałeś?
enzo_pl - gdzie można w 3mieście dostać poszczególne części, które wypisałeś?
ja miałem tą nieprzyjemność - że łożysko zatarło mi się na urlopie na mazurach. Więc nawet nie szukałem w 3mieście. Ale znalazłem firmę z łodzi: http://www.e-sklep-laser-sinex.pl/
pomimo braku pewnych części w katalogu internetowym - należy zadzownić ponieważ posiadają takowe na magazynie, u mnie części znalazły się po 24 godzinach, płaciłem przy odbiorze. Podczas rozmowy - koleś nie dobierze ci części do alfy - bo nie maja takich rozpisek, dlatego wykorzystaj wszystkie dane które ja podałem powyżej.
Hmm...tak jeszcze patrzę na te wymiary poszczególnych elementów, które podałeś...i to chyba niemożliwe, żeby średnica zewnętrzna samego sprzęgła była większa niż średnica koła pasowego?Może jakiś mały błąd się wkradł...znasz może poprawną średnicę? Bo chcę w poniedziałek zamówić dla siebie taki komplecik
![]()
faktycznie wkradł się błądmiało być 105 mm a nie 150 mm, poza tym błędem wszystkie inne dane się zgadzają. Wielkość koła pasowego to 130 mm - tak podają wszędzie, ponieważ nie liczy się rantu (wraz z rantem jest to 136 mm).
Zamówiłem potrzebne części, ale okazało się że ich wymiana na niewiele się zda bo dodatkowo coś wewnątrz sprężarki zaczyna szwankowaćTak więc części odesłałem i zamówiłem regenerowaną sprężarkę z gwarancją - mam nadzieje, że w końcu będę miał chłodno
![]()
Ja na szczęście swojej sprężarki nie zatarłem, a jedynie czynnik ucieka mi przez przegrzaną uszczelkę. Koszt uszczelnienia to około 300 zł (nie mam czasu tego zrobić bo ciągle korzystam z auta ). Ale w moim przypadku zabieg nadal się opłaca. Części kosztowały mnie około 300 zł + montaż 100 zł, do tego uszczelnienie pewnie po rabatach z 200 zł - to razem daje 600 zł. Dobry kompreosor na gwarancji to koszt 800 zł, a nigdy nie wiesz kiedy coś padnie.