Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 91

Temat: Ratunku leje się olej

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Nie spawa się takich rzeczy. Pasek zaolejony mozesz śmiało cisnąć do kosza.
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

tomkap
    Gość

Domyślnie

Na darmo moje robota,muszę wraz przeprosić mechanika, wszystko skręcone spowrotem.Nie dałem rady odkręcić koła zębatego na wale.Sruba jest mocno dowalona na dokładkę spreżynuje i nie ma jak zablokować.

Bella156
    Gość

Domyślnie

Ja na twoim miejcu zrobilmym lekką awanture temu mechanikowi który ci pospawał koło na wariatorze , no czysty idiota.

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

spawanie kola? ciekawe jak on to wywazyl jedz i daj mu wycisk bo to jakis frakciarz.jak juz robisz te uszczelniacze to wymien i te na walkach koszt naprawde nie jest duzy.ciekawe jakim olejem zalales.andrzej ci dobrze radzi zrob mu awanture .pasek do wymiany na 100 %

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Cytat Napisał tomkap
    Koło zamachowe na wale zdjęte i teraz widze że wyciek jest za kołem na wale, czyli jednak puścił uszczelnacz.Rozumiem że musze zdjąc pasek żeby zdjęć koło czyli tak i tak rozrząd się rozwali.Mam tylko pytanie czy wtedy zimering będzie już dostępny i da się go wymienić?Zapytam jeszcze bo zauważyłem że koło to na wariatorze jest pospawane, co zrobił mechanik podczas wymany rozrządu pewnie mu się rozleciało- czy może tak być bo mi wydaje się że raczej takich żeczy się nie spawa.Jak spawy puszczą to rozwale silnik.
    Witam.
    Koło odkręcić jest naprawdę ciężko, a tak od siebie to napiszę tylko, że ktoś kto spawa koła rozrządu w silniku powinien naprawiać co najwyżej taczki, ewentualnie siewniki do zboża, ale to tylko te ciągane przez konia.
    Pozdrawiam.
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

tomkap
    Gość

Domyślnie

Bylem u mechanika no i powiedział ze koło już było popękane więc chyba dobrze ze pospawał. Alo co mieł powiedzieć.Pewnie jak by mi rozrząd sie rozleciał to by sie cieszył bo miełby robotę.Tak czy inaczej szukam koła i widzę że jest problem.Na allegro nie ma.Ten uszczelniacz to makabra, od nowa trzba pasek zdejmować.No i nie wiem jeszcze czy wyjdzie jak koło się zdejmie. Ponadto wyczytałem że mogły nawalić panewki centrujące i to przez nie wywaliło simmering. Pechowe autko.

tomkap
    Gość

Domyślnie

Olej zalałem polski lotos syntetic 5W/40, ale pewnie w tak krótkim czasie nie wypłukałby uszczelniacza, bo zrobiłem na nim jakieś 300km.

tomkap
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał marcins737
    czy ten mechanik ma doświadczenie w AR ?? o tym pekniętym kole to powinien powiedziec od razu po rozbiórce a nie pospawać i złożyć do kupy

zresztą co to za rozwiązanie spawanie koła popytaj forumowiczów gdzie w Twoich okolicach jest jakis mechanik znający AR bo ten coś mi się zdaje że najlepszy nie jest...
    Mechanik najblizej mego zamieszkania, który zgodził się zrobić mi rozrzad.Znać na alfach to nie bardzo, ale miał jakiś program w komputerze z instrukcja naprawy i nawet znalazł jaki olej mam do wspomagania.Z tym kołem to przegioł i myślał ze się ni wyda a jak mi sie rozrzad rozleci to bedzie miał robote.

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Cytat Napisał marcins737
    czy ten mechanik ma doświadczenie w AR ?? o tym pekniętym kole to powinien powiedziec od razu po rozbiórce a nie pospawać i złożyć do kupy

zresztą co to za rozwiązanie spawanie koła :shock: popytaj forumowiczów gdzie w Twoich okolicach jest jakis mechanik znający AR bo ten coś mi się zdaje że najlepszy nie jest...
    Tak naprawdę to nie spotkałem się jeszcze z pękniętym kołem rozrządu, a Alfy naprawiam już ładnych parę latek, no chyba, że po dzwonie.
    Jak chcesz to ja mam takie koła, pewnie ze trzy sztuki, uszczelniacz to nie problem.
    Pozdrawiam. :wink:
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

tomkap
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Pablo.
    Tak naprawdę to nie spotkałem się jeszcze z pękniętym kołem rozrządu, a Alfy naprawiam już ładnych parę latek, no chyba, że po dzwonie.
    Jak chcesz to ja mam takie koła, pewnie ze trzy sztuki, uszczelniacz to nie problem.
    Pozdrawiam.
    No to ja wiem.Koła ot tak nie roazlatują się, bo pęknięcie to mało powidzane. Ono zostało jakby ukręcone pewnie jak waritor chciał odkręcał w imadle.Co do tego uszczelniacz jak nie problem.Trzeba rozrzad rozpierniczyć.