jakby ktos mógł zrobić fotke byłbym bardzo wdzięczny
jakby ktos mógł zrobić fotke byłbym bardzo wdzięczny
Tu jest zdjęcie nowego. Nie jestem pewien czy dokładnie ten model ale wyglądem się nie różnią. Wkręcone to jest na osuszaczu a od góry wtyczka z kabelkami.
Przepraszam panowie mój błąd, presostat jednak nie był sprawdzany, żeby sprawdzić czy jest dobry to chyba pozostaje go podmienić z na pewno sprawnym, chyba że jest jakaś inna możliwość?
---------- Post dodany o godzinie 19:20 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:17 ----------
Presostat w 156 jak się nie mylę znajduje się za prawym nadkolem, nie jest do niego idealne dojście![]()
a czy przy odkeceniu presostatu nie rozszczelnie układu?? faktycznie w ciezko dostepnym miejscu jest
No właśnie tego nie jestem pewien, jeden z piszących w tym temacie napisał, że da radę wymienić go samemu czyli nie powinien rozszczelnić się układ.
Nie rozszczelni się. Kręcisz kręcisz, w pewnym momencie syknie i się zamknie. Tam jest zwór zwrotny. Luzik.
Dziękuję za tą informację, a czy w modelu 166 jest taki sam presostat co w 156? Bo mam dostęp do takiego
dzieki wielkie za info wpadne kiedys do dst postawic piwodaleko nie mam...
hhhee faktycznienie daleko
Jeżeli chodzi o presostat to zadzwoń do jakiegoś sklepu z częściami do alf (np ul. Lwowska we wrocławiu) miła pani powie Ci czy to jest ten sam![]()
To chyba jednak nie wina presostatu tylko drobnych nieszczelności układu, które zostały dopiero wykryte, zakułem już jeden nowy przewód, przecieka jeszcze przy skraplaczu albo on sam. Pytanie jeszcze, czy skraplacz=osuszacz? Przeglądając aukcje widziałem, że są to chyba identyczne elementy a podpisywane różnie, czasem nawet jako skraplacz osuszacz