Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Kopcący 2,4 JTD

Paweł156
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Bella156
    No wlasnie za przeplywomierz dalem 350zł i jest on z firmy "mitron electronics" platinum i pisze ze made in USA. A jaka jest róznica miadzy tym a orginalnym?
    A na osiagach nie straciła?

kajek166
    Gość

Domyślnie

Witam.
    Miałem podobne objawy w zeszłym roku,tylko u mnie po wciśnięciu gazu - poza dymieniem błyskała kontrolka zasilania silnika.Podejrzenie padło na przepływomierz a okazało się,że mam nieszczelny wąż do turbinki,która nota bene później trafiła do czyszczenia.
    Pozdrawiam.

Użytkownik Romeo Avatar Matt21
    Mieszka w
    Szopie
    Auto
    Po-Jeep Grand Cherokee - luźno spasowany, wysokoobrotowy 1.6 TS

Domyślnie

Może nie na temat ale nie bede zakładał nowego tematu. Wczoraj od południa kombinowałem co by tu zrobic z autem czyli poprostu nudy dały sie we znaki, rozebrałem pół komory silnika, wyciagnąłem wszystkie węże, rozebrałem puszke filtra powietrza wszelakie doloty do turbiny, odkręciłem Intercooler wyczysciłem w środku na "błysk". wywaliłem orginalne opaski na jakies zaciski, dzis kupiłem normalne skręcane.Zabrałem sie do czyszczenia wszystkiego co popadnie, nawet osłona kolektora wydechowego sie swieci :mrgreen: "zimna" częsc turbiny równierz połysk :wink: po dokładnym wyczyszczeniu wszystkich opisanych rzeczy skręciłem wszystko porządnie do kupy. Efekt?? Odczuwalnie lepiej silnik zapala, lżej mu ciągnąc z niskich obrotów, a jadąc na 2 biegu gdy na obrotomierzu jest 2 tyś po nagłym wcisnieciu gazu mozna opony zdzierać i to dosyc brutalnie.Polecam taką zabawe mi to zajęło całe popołudnie, koszty praktycznie zerowe bo 15zł za wszystkie opaski, kilka litrów benzyny lub srodka do mycia silników no i kilka piw, a jaka radocha ze wszystko czyste i silnik lepiej pracuje :mrgreen: :wink:
    DIESEL POWER - BEZ DYMU NIE MA OGNIA !!
    Honda CBR 929 - DYMU BRAK OGIEŃ POZOSTAŁ

Bella156
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Paweł156
    No wlaśnie odczulem wyrazny wzrost mocy. Ostatnio wlaśnie jechalem w taka dalsza trase i zauwazylem ze duzo szybciej przyspiesza i jest wiecej mocy( a mialem jeszcze 5 osob w samochodzie).

Bella156
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kajek166
    Miałem podobne objawy w zeszłym roku,tylko u mnie po wciśnięciu gazu - poza dymieniem błyskała kontrolka zasilania silnika.
    U mnie żadne kontrolki sie nie świecą.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Cytat Napisał Bella156
    Cytat Napisał Paweł156
    No wlaśnie odczulem wyrazny wzrost mocy. Ostatnio wlaśnie jechalem w taka dalsza trase i zauwazylem ze duzo szybciej przyspiesza i jest wiecej mocy( a mialem jeszcze 5 osob w samochodzie).
    Jedź na hamownię i wtedy będziesz wiedziła na pewno - siła autosugesti jest wielka. Kolega po prostu pytał czy osiąga Vmax - to częsta przypadłość po założeniu zamienników przepływomierza.
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)