Tak mam takie same objawy.. po przekreceniu kluczyka zapala mi sie komunikat o spalonej zarowce i po kilku sekundach gasnie.. ale jak narazie to nie zwracam na to uwagi![]()
Tak mam takie same objawy.. po przekreceniu kluczyka zapala mi sie komunikat o spalonej zarowce i po kilku sekundach gasnie.. ale jak narazie to nie zwracam na to uwagi![]()
generalnie to nie przeszkadza mi to aż tak, ale wiedza o powodzie tej anomalii uspokaja mnie![]()
Mi tez ale moze ktoregos dnia sie zmobilizuje i wymienie ta lampe gdzie jest kierunkowskaz i bedzie po problemieno ale dzisiaj sie okazalo ze czeka mnie kolejne rozbieranie;/ spalila mi sie postojowka z przodu i z tego co zagladalem to jest fatalny dostep, zwlaszcza ze mam xenona.. chyba czeka mnie sciaganie zderzaka zeby sie dobrac do lamp:/
Panowie 3 pytania:
1
Lampy biegu wstecznego się nie świecą, sprawdzałem żarówki i bezpieczniki nie przepalone, czyli czujnik biegu wstecznego padl? Gdzie się dokładnie znajduje i dużo z nim roboty ?
2
Diody w zegarach te od kontrolek na dole są wymienialne ? Bo podejrzewam, że lewa strona mi się nie pali. Jak tak wymiana plug&play i jakie diody ?
3
W ICS-ie nie dzialaja mi 3 przyciski od radia 2,3 i 5. Coś poważnego to jest? Idzie to jakos naprawić ? A także podejrzewam, że przycisk od telefonu, bo gdy go naciskam powinnien pojawic się ekran z napisem włoż kare czy cos w tym stylu,nie? U mnie nic:/
To narazie tyle z "poważnych" usterek które wynalazlem![]()
Born to be wild!
w pierwszym poście pisałem że nie mam wewnętrznego oświetlenie i dowiedziałem się ze temat był klepany więc zgodnie ze wskazówkami z forum kupiłem odpowiedni przekaźnik.
i dzisiaj niespodzianka
nie wymieniłem przekaźnika ale za to zaczeły się dziać dziwne rzeczy
podczas otwierania drzwi od kierowcy pokazywało mi na stacyjce ze mam otwarte 3 drzwi a tylne od strony kierowcy zamkniete. po zamknięciu drzwi kierowcy wszystkie gasły. otwarcie tylko tylnych drzwi od kierowcy wyświetlało stan faktyczny każde inne otwarte wyświetlone 3 oprócz tylnych od kierowcy.
otwarty bagaznik sygnalizowany.
wkurzony tym wszystkim zamknąłem zamaszyście otwarty bagaznik i zapaliło się światło wewnątrz przy otwartych drzwiach i lampki w drzwiach
to chyba jakies zwarcie rozumiem ze przyczyn mam szukać w kablach biegnących do świateł w klapie bagaznika?
a może to jednak ten przekaźnik świruje
jaki przekaźnik odpowiada za wyświetlanie na stacyjce które drzwi sa otwarte?
pozdrawiam
nowy problem
gdzie jest przekaźnik sterujący pracą spryskiwaczy przedniej szyby
Ostatnio edytowane przez sylwiusz ; 07-11-2010 o 01:19