kupiłem kiedyś same gumy do górnych wahaczy firmy SIDEM za 30zł. sztuka i w nich był wtopiony blaszany element i wytrzymały dłużej, wahacze fast mają samą gumę
kupiłem kiedyś same gumy do górnych wahaczy firmy SIDEM za 30zł. sztuka i w nich był wtopiony blaszany element i wytrzymały dłużej, wahacze fast mają samą gumę
jako, że mialem okazje sam wymieniać gorne wahacze, odsyłam Cie kolego do mojego tematu. opisałem w nim szczególowo jak przebiega operacja wymiany górnego wahacza w GT. U ciebie jest tak samopozdrawiam i życze udanej wymiany
![]()
http://www.forum.alfaholicy.org/gt/3...adzicie-2.html
BEZ SERCA, BYLI BYŚMY JEDYNIE MASZYNAMI..................
o ciekawy temat bo sam ostatnio pokusilem sie o wymiane tulei wahacza gornego
nie wiem co mialem tam wsadzone ale znaczka TRW to nie widzialem tylko na prawym wahaczu byl znaczek R - prawy?
u mnie ciagaja ta lapa co idzie do gornego wahacza czuc bylu stuk (cignac do kola) takie gluche puk puk, trzymajac reke przy gornym wahaczu czuc bylo ze tak stuka
kupilem w intercarsie 2 tuleje marki MOOG cena cos okolo 30 zl sztuka - cokolwiek to jest i wygladaja na solidne widac ze tam jest na zewnatrz jakas metalowa tuleja oblana guma
wymienilismy i wszystko jest ok choc jeszcze stuka jak kolo chodzi gora dol - prawdopodobnie amory - maja niecale 40 %
A wracaja do tulei - przegladalem sie jej dokladniej tej zuzytej i tej nowej
Zuzyta - zyzywa sie tylko guma i co ciekawe guma nie peka ale wycieraja sie takie znaczki wypustki gumowe ktore sa w srodku tam gdzie wchodzi metalowa tulejka, i to jest jest ten feler tych wahaczy, feler konstukcyjny przynajmniej dla mnie bo po wytarciu, zuzyciu czy tez wybiciu tulejka metalowa ma spory luz i sie tam bajta stad te luzy
Kiedys widzialem tez inne te tuleje gorne i tez to mialy i byc moze jest to jakis wymog producenta, nie wiem jak sie ma do tego np.poliuretan czy tez ma takie wypustki, byc moze robione sa specjalne pod smarowanie ? Cholera ich wie - ale tuleje te sa calkiem solidne moim zdaniem moze lepszym rozwiazaniem byloby zalewanie tej metalowej tulei na stale tam byc moze tak zrobiono ruchomo bo jest duzy ruch wahacza w gore i dol i byc moze dlatego (przy zalanej bylyby znacznie wieksze obciazenia)
Temat ciekawy
U mnie w wahaczu gornym sworzen zdrpowy (cholera wie jaki producent - obstawiam Vema lub TRW bardziej VEMA ale jakby bylby FAST to nie zdziwilbym sie - nie wiem na co wymienial poprzednik), przebieg moze z 15-20 tys maks.
wszystko podobnie tak w tym poscie od 166
http://www.forum.alfaholicy.org/166/...tzymuja-5.html
Ostatnio edytowane przez zasit ; 14-06-2011 o 13:11
Ja do dnia dzisiejszego nie wiem jaka ma byc prawidlowa zasada tej tulei - w ktorym miejscu ma byc ona sztywna ? ja sadze ze ona ma sztywno siedziec w wahaczu a ruchoma ma byc na tulejce przez ktora przechodzi sruba - i teraz ciekawe nie wiem czy to wina mocengo dokrecania z boku takiego ze te tuleje metalowe sa tak mocno trzymae z bokow ze chodza na styku tulejka a guma lub guma a osadzenie gumy w wahaczu, nie wiem naprawde nie wiem jak to ma prawidlwo dzialac bo u mnie jedna wytarla sie od srodka a druga od zewnatrz
przerabiałem ten temat w poprzedniej alfie. Kupiłem wahacze FAST i tulejki obracały się jak chciały, albo całość się obracała lub tylko ten grzybek w środku. Oczywiście jeśli obracała się cała tuleja w wahaczu to kołnierz od tulejki się wycierał i automatycznie wahacz leciał na reklamacje. Było tak ze 3 razy aż w koncu sie wkurzylem i kazałem zwrócić pieniądze. Kupiłem wahacze trw w których tulejki są razem z metalowym wzmocnieniem w środku i takie akcje nie mają miejsca. Teraz czeka mnie remont zawieszenia w kolejnej alfie i zakupiłem wahacze trw (ricambi orginali) Koszt 850zł za komplet góra i dół.
Kupiłem wahacze trw w których tulejki są razem z metalowym wzmocnieniem w środkuczyli co ? tuleja wahacza to nie jest guma plus ten metalowy wklad oodzielny nazywany tez tuleja ?
Tak wygląda tuleja z wahacza TRW w przekroju. Tuleje są wzmocnione metalowym kołnierzem. W zamiennikach typu fast, vema, qap i innych jest sama guma + tuleja.
- - - Updated - - -
wahaczy firmy fast to juz nawet komentować nie będę bo to jest jakaś tragedia, tulejki rozwaliły się po przejechaniu 5km:/ Sworznie w dolnych wahaczach tej samej firmy poleciały po jakiś 4 miesiącach użytkowania, dlatego teraz ani chwili nie zastanawiałem się nad wydaniem 850zł na oryginalne wahacze...
ja mam autko z 2002r. z francji... kupilem wiosna rok temu jezdze bez remontu i nic nie stuka po 15k km wiem ze na przodzie mam TRW bo patrzylem kiedys... z tego co wiem to przy gornych wahaczach jest taka aluminiowa lapa co sie montuje wahacz i tam na otworze robi sie luz... a same wahacze to sa komplety tulejek z tworzywa pisali na forum ze dluzej da rade pojezdzic ale ze bardziej skrzypi zawiecha... w VW i Audi tez sa wielowahaczowe zawieszenia i dluzej wytrzymuja... ja tam nie wiem dopiero robię Inżyniera ale ani VW ani Audi nie ma takich kątów jak alfa przez co trzyma w zakretach... moze to ma wpływ na szybsze wyrabianie... zobacz jak skrecisz kolo na max w alfie jak kolo stoi... to taka moja teoria a z życia wiem ze nie ma nic za darmo wiec przyczepność kosztem żywotności... co do firmy wahaczy to nie oszczedzaj... kupisz tansze wymieniasz 2 razy i wychodzi Cie wiecej w sumie niz 1 porządne TRW
a jest ktos kto moze mi zrobic rysunek takiej tulejki??? + zdjecie pogladowe?? mam w domu 3 czy 4 kawalki ertalonu jest to twarde tworzywo i kusi mnie zeby sobie wytoczyc ale nie mam nic na wzór... a jak by wypalilo to w pracy zamawiaja teflon tez tworzywo wiec wiecej by mogli kiedys zamowic... albo ten ertalon tez moze udalo by mi sie zalatwic... na alledrogo komplet na przod chyba 500 czy 600 zł kosztuje z jakiegoś tworzywa
Ostatnio edytowane przez RoBeRt 147 ; 29-09-2012 o 11:51
robert 147 to ty masz chyba poliuretany zalozone - i wszystko w temacie
guma nie ma szans przy takim ruchu wahacza tam musi sie cos wycierac ciagle
ja mam gumy na pewno... we Francji musiały byc wymieniane bo 165k km bez remontu nic by nie wytrzymało ale założyli TRW... od zakupu zrobiłem 15k km i nic mi nie stuka moze trafiłem tak że długo po wymianie we Francji nie jeździło i trafiło do mnie... ale napewno mam gumowe tuleje... jedynie co to skrzypienie jest zimą i jak to Alfa zależy od pogody latem heh
jest ktoś w stanie mi zrobić rysunek tulei?? albo ma może ktoś z okolic Ostrowa Wlkp. stare wahacze
kiedyś wymiana mnie bedzie czekac i chciałbym wtedy włożyć tulejki z tworzywa![]()