ja dolalem rozowe borygo.Z tego co wiem to sa mieszalne tylko kolor musi byc ten sam
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Ok, wiec trzeba bedzie spróbowaćMoże nic się nie stanie:-)
Wysłane z mojego GT-N7000
Mam problem z ubywającym płynem chłodniczym. Polega on na tym, że dolewam płyn do zbiorniczka na max po ok. 1000km ma dwa centymetry poniżej min. i tak już zostaje na dłuższy czas. I znów dolewam na płynu i znów ubywa na taką samą wysokość.Samochód nie ma problemów z nagrzewaniem szybko osiąga 90 i cały czas trzyma temperaturę, uszczelkę pod głowicą wykluczam ze względu, że żadnej mazi czy innego odcieniu oleju nie mam.
Ma ktoś podobny przypadek?
moze Ci wywala przez odpowietrznik w korku.
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
A może pompa wody cieknie troszke, ja tak mialem,jestem w trakcie wymiany pompy wody i zobaczymy. Ile litrow jest potrzebne aby napelnic pusty uklad?
W układzie jest 7.5 litra, ale wszystkiego nie spuścisz. Sporo zostaje w bloku. Jak spuszczałem korkiem chłodnicy to zleciało około 4 litry.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Koledzy mam pytanko odnośnie płynu chlodniczego.Ostatnimi czasy alfa stoi na słońcu i pokonuje trasy autostradowe zauważyłem iż mam płyn chłodniczy na poziomie minimum.Czy mogę dolać płynu G12 (czerwony)pytam gdyż płyn w zbiorniku tez jest tego koloru.Czy lepiej ta setkę dolać wody destylowanej
BYŁ LEON by COMPSPORT
JEST ALFA 159 SW by TUNE-UP
Panowie czy plyn zalecany przez producenta Paraflu czerwony (chociaz bardziej to wyglada na rozowy) jest plynem na bazie glikolu monoetylenowego czy etylenowego?
Witam,
od kilku dni jestem posiadaczem 159'tki i zauważyłem dzisiaj, że mam poziom poniżej min. Niestety, nie wiem co było lane wcześniej. Widzę tylko, że to różowy kolor
Czy jest jakiś sposób na sprawdzenie czy to ten zalecany Paraflu UP? Specjalne właściwości/ kolor/ zapachcokolwiek?
Auto nie daje żadnych objawów powodowanych niskim stanem płynu, dlatego nie specjalnie widzi mi się wymiana ze ściąganiem osłony, spuszczaniem płynu i odpowietrzaniem całego układu... Może mogę dolać coś co będzie najbardziej bezpieczne obecnie? (widziałem w poradach różowe Borygo albo wodę destylowaną, ale nie wiem czy są one aż tak neutralne i wskazane)