Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: alfa sie sypie

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Rocky147
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    147 JTD 8V 115 km

Domyślnie

Cytat Napisał KornelPL Zobacz post
    I znowu to samo. Strzaly w kolektor i w filtr/przeplywomierz zdarzaja sie jedynie w przypadku instalacji I i II generacji - mieszalnikowe. W sekwencji nie ma prawa tego byc. A jaka instalacje mial kolega w tej swojej 145 ? bo moj lakiernik ma wlasnie 145 z gazem mieszalnikowym i owszem takie sytuacje maja miejsce. Tak samo u mnie w lanosie. z kolei tesc ma leganze ja alfe i nie dzieje sie absolutnie nic. A co do tego, ze gaz tylko do kuchenek... hmm poprzednia generacja Audi A8 byla w Niemczech dostepna z fabryczna instalacja gazowa (Prins o ile dobrze pamietam). Na koniec jeszcze dodaam, ze znajomy z miasta ma 156 1.8 z 98r na gazie od 2,5 roku. Sam zakladal gaz, codziennie do pracy jedzie 30 km. I sma powiedzial, ze najlepsza inwestycja w jego 156 byl wlasnie system LPG.

W zależności jaką instalacje ma kolega zakładający temat. Chodzi o to żeby potem się nie okazało, że kolega Rosiek zacznie tą instalacje naprawiać a koszt, czas, i zjedzone nerwy będą kosztowały dużo więcej niż bezproblemowa jazda na benzynie.
    Generanie, żeby gaz dobrze pracował musi być spełnione "1000" warunków + dobry gazownik.
    Nie twierdzię ,że gaz jest do bani itp. bo akurat mój sąsiad ma Civica z 1994 roku 1.5l i LPG działa znakomicie od kilku lat.

PiotrekNisko
    Gość

Domyślnie

Miałem ostatnio podobną sytuacje na benzynie auto chodziło ok a na gazie nie chciał jechać. Mam kabelek i program do LPG podłączyłem nie wykazało żadnego błędu ale temperatura gazu pokazywało -4 stopnie diagnoza oczywista padnięty czujnik temp gazu wymieniłem i jak ręką odjął zero problemów

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Cytat Napisał rosiek Zobacz post
    ratunku moja alfe dopadla choroba ogolna :/

...?
    Kolego wszczepiłeś jej AIDS w postaci LPG to czemu się dziwisz że choruje
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

rosiek
    Gość

Domyślnie

sorka panowie ze sie tak dlugo nie odzywalem ale uznalem ze napisze dopiero jak to ogarne za waszymi radami podazalem pierw ogarnac benzyne potem lpg ogolnie okazalo sie ze z benzyna wsyzstko spoko ogarniecie lpg kosztowalo 180zl duzo czesci do wymiany bo ktos przedemna zaniedbal niestety ta instalacje ale juz jest dobrze co do plynu zauwazylem ze raz jest go ponizej minimum a po jakims czasie sam sie podnosi ale czemu tak to nie wiem w kazdym badz razie na korku od oleju nie robi sie smietana jest sam olej ale niestety pojawil sie kolejny problem :/ siada pompa od wspomagania strasznie wyje i daje duze cisnienie i co jakis czas wywala przewod w ktorym plyn plynie i wypluwa go calego na droge :/ ma ktos moze jakas uzywana pompe w dobrym stanie do sprzedania ??