75andrew155,
Okaze sie po paru dniach
Chociaz nawet na fotkach widac slad po plynie na plastikowej obudowie chlodnicy
75andrew155,
Okaze sie po paru dniach
Chociaz nawet na fotkach widac slad po plynie na plastikowej obudowie chlodnicy
No i po testach okazalo sie ze winny byl korek odpowietrzajacy chlodnice![]()
Teraz jest suchutko![]()
podpisuję się pod pytaniem.Napisał slow
Kiedy np. przyjeżdżam pod dom i idę otworzyć garaż, to z przodu samochodu unosi się spory, łatwo zauważalny obłok pary. Nic nie szwankuje, więc uważałem, że tak ma właśnie być i że jest to powodowane różnicą temperatur: wewnątrz komory silnika znacznie na plusie, a na zewnątrz np. -8...
No, ale nie jestem jednak pewien czy tak ma być.
Kto pomoże rozwikłać zagadkę??
gdyby było ok to z innych aut też by parowało a tylko narazie u mnie to zaobserwowałem![]()
Proponuję zastsować ten wynalazek,u mnie pomogło.Napisał Kosiar
http://www.upromex.com.pl/catalog/index.html?katID=33
Xeramic
RADIATOR SEALER
Ja już dawno zapodałem podobny specyfik.Napisał slow
W sumie zastanawia mnie jak mógł on pomóc, skoro napisałeś wcześniej, że płynu ze zbiorniczka wyrównawczego nie ubywa... U mnie też nie ubywa, a parowanie czasem (bardzo rzadko) ma miejsce... /ot, zagadka.../
No właśnie nie ubywało i też była to dla mnie zagadka,ale zdecydowałem się na ten wynalazek(nie jestem zwolennikiem tego typu specyfików) i jak do tej pory cisza,nic się nie dzieje.Zobaczymy, może nieszczelność była tak znikoma,że stan poziomu płynu zmieniał się w sposób niezauważalny ponieważ ten uszczelniacz wlałem po kilku dniach od wystąpienia pierwszych objawów parowania,zresztą za namową znajomego mechanika-pożyjemy, zobaczymy.Napisał alces1
Otóż w moim przypadku paruje coś (teraz już wiem co) z przedniej części samochodu, kiedy zatrzymam się, a silnik jest gorący. Podniosłem maskę i okazało się, że wszędzie jest sucho. Jednak przed rozpoczęciem jazdy samochód stał kilka godzin na zewnątrz, a była temperatura minusowa oraz mgła, która osadziła się na samochodzie tworząc tzw szadź. Podczas jazdy chłodnica rozgrzała się, a para powstawała właśnie ze wspomnianej szadzi. Na to wskazują moje obserwacje, ponieważ, mimo tego zjawiska (czasem się powtarzającego) nie ubywa płyny chłodzącego, ponadto unosząca się para, jest raczej bezwonna.
Pozdrawiam.