nic nie robilem tylko podlaczylem wtyczke ona ma oryginalna wiazke kabli i do tylnych i do przednich
nic nie robilem tylko podlaczylem wtyczke ona ma oryginalna wiazke kabli i do tylnych i do przednich
a u mnie właśnie nie widać żadnej wtyczki chyba że leży pod spodem mam jedynie 2 wtyczki od przeciwmgłowych tył i lusterek :/
no dobra to inaczej podlacz ta wtyczke od tylnych ona dziala do tylnych i przednich
---------- Post dodany o godzinie 21:20 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:15 ----------
jak podlaczysz to wciskaj przycisk i sluchaj czy pyka przekaznik a kontrolke masz oryginalnie na obrotomierzu jak nie pyka przekaznik to go wstaw jak otworzysz schowek pasazera to na gornej sciance jest mala zaslepka otworz ja i palcem u gory po prawej pierwszy przekaznik jest od swiatel mijania a za nim powinien buc od halogenow
ma ktoś może cały schemat elektryczny przybieram się w sobotę zbudować całą wiązkę do podłączenia halogenów jak widać u mnie nie ma nawet podstawki pod bezpiecznik :/ a chcę zrobić tak jak w oryginale czyli ma się zapalać kontrolka informująca o włączonych halogenach
Widać , że musisz chyba ciągnąć wszystko od nowa sprawa jest bardzo prosta wejdź na forum Elektroda .pl na pewno coś tam znajdziesz a kontrolkę na pewno masz na obrotomierzu oryginalnie bo nie widziałem innej możliwości
już kabelki mam zrobione teraz tylko przekaznik bistabilny muszę dać nie wiem jak jest tutaj w alfach chyba przekaźnikami steruje jakiś moduł. bo przycisk od halogenów to pstryczek impulsowy a przekaźnik od tylnych świateł ten w schowku to zwykły jest. Ja to zrobię tak że kable po stacyjce + zwykły przekaźnik jako obciążeniowy i sterowany będzie bistabilnym elektronicznym 1 A a z kontrolką to jeszcze zobaczę jak znajdę jakąś rozpiskę to podłączę.
A teraz kwestia wycięcia tych otworów na halogeny ciąłeś to po krawędzi załamania czy bliżej tam jest taka linia jak by zgrzewu.
ja cielem po krawedzi zalamania pasuje idealnie