Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: podłączenie halogenów

atanek1970
    Gość

Domyślnie

nic nie robilem tylko podlaczylem wtyczke ona ma oryginalna wiazke kabli i do tylnych i do przednich

viruskill
    Gość

Domyślnie

a u mnie właśnie nie widać żadnej wtyczki chyba że leży pod spodem mam jedynie 2 wtyczki od przeciwmgłowych tył i lusterek :/

atanek1970
    Gość

Domyślnie

no dobra to inaczej podlacz ta wtyczke od tylnych ona dziala do tylnych i przednich

---------- Post dodany o godzinie 21:20 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:15 ----------

jak podlaczysz to wciskaj przycisk i sluchaj czy pyka przekaznik a kontrolke masz oryginalnie na obrotomierzu jak nie pyka przekaznik to go wstaw jak otworzysz schowek pasazera to na gornej sciance jest mala zaslepka otworz ja i palcem u gory po prawej pierwszy przekaznik jest od swiatel mijania a za nim powinien buc od halogenow

viruskill
    Gość

Domyślnie

U mnie to wygląda następująco

viruskill
    Gość

Domyślnie

ma ktoś może cały schemat elektryczny przybieram się w sobotę zbudować całą wiązkę do podłączenia halogenów jak widać u mnie nie ma nawet podstawki pod bezpiecznik :/ a chcę zrobić tak jak w oryginale czyli ma się zapalać kontrolka informująca o włączonych halogenach

atanek1970
    Gość

Domyślnie

Widać , że musisz chyba ciągnąć wszystko od nowa sprawa jest bardzo prosta wejdź na forum Elektroda .pl na pewno coś tam znajdziesz a kontrolkę na pewno masz na obrotomierzu oryginalnie bo nie widziałem innej możliwości

viruskill
    Gość

Domyślnie

już kabelki mam zrobione teraz tylko przekaznik bistabilny muszę dać nie wiem jak jest tutaj w alfach chyba przekaźnikami steruje jakiś moduł. bo przycisk od halogenów to pstryczek impulsowy a przekaźnik od tylnych świateł ten w schowku to zwykły jest. Ja to zrobię tak że kable po stacyjce + zwykły przekaźnik jako obciążeniowy i sterowany będzie bistabilnym elektronicznym 1 A a z kontrolką to jeszcze zobaczę jak znajdę jakąś rozpiskę to podłączę.
    A teraz kwestia wycięcia tych otworów na halogeny ciąłeś to po krawędzi załamania czy bliżej tam jest taka linia jak by zgrzewu.

atanek1970
    Gość

Domyślnie

ja cielem po krawedzi zalamania pasuje idealnie