Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Podłączenie halogenów Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Użytkownik Pirat drogowy Avatar SilverV6
    Mieszka w
    Warszawa-Praga
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 jest :-D

Domyślnie Podłączenie halogenów Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Witam wszystkich Alfaholików mam mały problem, otóż stałem się szczęśliwym posiadaczem Alfy Romeo 156 1.9 JTD 115KM i w zderzaku mam zainstalowane fabryczne halogeny ale nie ma nigdzie włacznika i moje pytanie jest takie jak je uruchomić? Przypomne tylko że halogeny są oryginalne i podłączone pod oryginalne kostki. Jeżel ktoś może pomóc będę ogromnie wdzięczny

Pozdrawiam Maciekqm

JFC
    Gość

Domyślnie

Ehhh....znowu, brak roku produkcji samochodu, czy chociaż wzmianki przed FL, czy po FL, można się domyślać, że 115KM to pewnie przed FL.
    Jeżeli przed to tu można poczytać (niżej linki) zakładam, że nie ma przełącznika koło dźwigni hamulca ręcznego , a i włączają się jak są włączone światła postojowe lub mijania.
    http://www.forum.alfaholicy.org/zrob_sam/52479-montaz_instalacja_przednich_halogenow_alfa_romeo_1 56_a.html
    http://www.forum.alfaholicy.org/zrob_sam/9578-156_montaz_halogenow.html

Ostatnio edytowane przez JFC ; 29-08-2011 o 21:09

Użytkownik Pirat drogowy Avatar SilverV6
    Mieszka w
    Warszawa-Praga
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 jest :-D

Domyślnie

Przepraszam za brak podanych informacji auto jest przed FL a przełącznik do świateł mam przy ręcznym tylko do przeciwmgłowego i teraz mam pytanko czy wystarczy wymienić sam przełącznik czy czoś jeszcze musze poznieniać

Pozdrawiam Maciekqm

JFC
    Gość

Domyślnie

Trzeba zdjąć panel taki jak na linku niżej i zobaczyć czy nie masz kostek, pewnie masz....kupić z dwoma przełącznikami i podpiąć....próba nie strzelba czy działa. Jak nie, to niestety rzeźba z przekaźnikami itd. trzeba krok po kroku sprawdzać czego brakuje.
    Przykładowy link do panelu (z dwoma przełącznikami)......http://motoallegro.pl/panel-sterowania-lusterek-alfa-romeo-156-i1784627464.html
    oczywiście możesz kupić też sam przełącznik i zamontować, ale przy tych cenach za cały panel......

Użytkownik Świeżak
    Auto
    W208 2.3

Domyślnie

Witam.podepne się do tematu.alfa 156 przed liftem 99 rok.w zderzaku halogeny(ktos chyba sam chciał założyć) a reszty całkowicie brakuje.zakupiłem panel z włącznikiem,ale nie ma nawet gniazda na przekaźnik za schowkiem.czyli będzie trzeba kable prowadzić całkowicie?ten schemat bede musiał przeorać ale wydaje sie ze kopaniny pod deską będzie sporo.ktoś przerabiał?jakieś tipsy?