Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Temat: podłączenie halogenów

viruskill
    Gość

Domyślnie podłączenie halogenów

Witam mam taki problem chcę podłączyć halogeny do alfusi ale nie mam wiązki elektrycznej do halogenów mam panel przełączników halogeny jeszcze pozostało mi kupić kratki w zderzak do halogenów i jak poprowadzić wiązkę do którego przekaźnika ? żeby zapalała się kontrolka na wskaźnikach może jakiś schemat ktoś posiada?

atanek1970
    Gość

Domyślnie

najprawdopodobniej masz tak jak ja , ja nie mialem nawet panela,a zrobilem tak: - kupilem panel sterowania ten kolo hamulca recznego , podlaczylem kostki na pewno beda pasowac bo to chyba standart
    -za schowkiem pasazera sa dwa przekazniki brazowy i czarny ,brazowy jest od swiatel mijania , a czarny od halogenow jezeli go nie ma to kup i wstaw
    -kolo prawego lefrektora jak staniesz przed maska poszukaj wolnego kabla z wtyczka na pewno tam bedzie ja szukalem dlugo bo gdzies sie zaczepil
    -obetnij ja zamontuj halogeny podlacz je rownolegle do obcietej wtyczki ja mam zwykle elektr. kostki.
    I sie ciesz jak ja

viruskill
    Gość

Domyślnie

fajnie a bedzie pokazywac na wskaznikach czy sa wlaczone ?? i skad podciagles do panela przelacznikow kolo recznego te kable do wlanczania halogenow?
    dawales nowe kable od panela do przekaznika?

atanek1970
    Gość

Domyślnie

kostki do panela masz oryginalne pasuja do panela z i bez wlacznika halogenow a na wyswietlaczu predkosciomierza masz kontrolke od halogenow osobna od tylu i od przodu

viruskill
    Gość

Domyślnie

ok ale ja wymienilem juz ten panel kolo recznego z przelacznikami szukalem tam podspodem ale nie znalazlem zadnego kabelka zeby wpiac do przelacznika halogenow przednich.

tomek_murawski
    Gość

Domyślnie

A to jest jakiś model 156 bez halogenów?

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

atanek1970
    Gość

Domyślnie

tam nic nie szukaj tylko podepnij kostke i tyle masz szukac luznego przewodu z wtyczka kolo przedniego reflektoru stojac przed silnikiem to prawego od str. kierowcy. jak podepniesz kostke w panelu sproboj wlaczac halogeny jak bedzie ci klikac przekaznik za schowkiem pasazera to wszystko masz jezeli nie to wstaw tam przekaznik 20A czarny wtedy albo dobierz oryginalna kostke do tego luzno zwisajacego przewodu lub ja obetnij i podlacz halogeny z dorobionymi przewodami do tego kabla ja polaczylem to zwykla kostka pod srubokret taka jak uzywasz do zyrandolu i zaizolowalem ja.Pamietaj podlacz je rownolegle nie szeregowo, czarny jak dobrze pamietam to + .

tomek_murawski
    Gość

Domyślnie

E, czarny to "-"...

viruskill
    Gość

Domyślnie

Tak ale wtyczki szukałem do przełącznika halogenów bo nie mam tam jest jedynie od regulacji lusterek jedna wtyczka i druga od przeciwmgłowych tylnych a nie mam od halogenów przód jeśli u Ciebie był ten kabelek to gdzie leżał czy robiłeś nowy od przekaźnika ?