dziękuje bardzo !!!! dam znać jak sobie poradzę najpierw sprobuje zlutować te kostke.
a jak nie będziemy szukać uzywki
dziękuje bardzo !!!! dam znać jak sobie poradzę najpierw sprobuje zlutować te kostke.
a jak nie będziemy szukać uzywki
A można ten czujnik położenia przepustnicy jakoś zregenerować?
Bo tam jest zwykły potencjometr z wkładką ślizgową o określonej rezystancji, a gdyby tak wymienić tylko ten potencjometr na taki sam (jak jest) ze sklepu elektronicznego? W Łodzi na sienkiewicza w elektroniku są wszystkie elementy. Tylko pytanie jaki to potencjometr tam siedzi - na pewno osiowy, tylko czy logarytmiczny, liniowy itp.
Normalnie aż skakać mi się chce że Alfinka w pełi sił znów zdrowa! Znalazłem chwilke czasu pogrzebałem tak jak w dzile FAQ Ikara, podłączyłem akumulator i działa. Gaz raguje normalnie, kontrolka wtrysku zgasła. Pytanie teraz czy jechać na egzaminer zresetowac błędy by komputer zaadaptował poprawność układów? bo cos tak brakuje jej troche do pełnej sprawności.
pochwale sie co u mnie słychac:
Egr zaślepiony (alealfa teraz kopci)
a co do potencjometru
http://www.fanta-team.org/porady.php?tid=2
zrobiłem tak jak tu piszą. mogę dodać, ze kostka jest koloru białego, można ja rozłączyć odpalić autko i sprawdzić naciskając gaz czy to na pewno ta
pozdrawiam gyver4ever za pomoc techniczna i wsparcie duchowe
pojechałem na komputer i miałem tylko 2 błedy
*egr
*pedał gazu
wykasowane
i teraz sie pobujamy troszkie i zobaczymy
jeszcze został mi problem air bagów uszkodzony sensor i jak sie wykasowuje to i tak od rzu go wczytuje ale to pozniej
- Nie ma sprawy. Alfa connectingNapisał webmaster007
![]()
- jak to kopci? Ja pół roku mam zaślepiony ten wynalazek i czarny dym to od święta się pojawia...Egr zaślepiony (alealfa teraz kopci)
Napisał webmaster007
ja z EGR - em problem rozwiązałem następująco: dorobiłem dwie blachy na wlot i wylot i poprostu zatkałem dziada :twisted: teraz to nawet ustąpiło takie szarpanie które miało miejsce na każdym biegu w okolicach 1750 - 1800 obr polecam pomaga![]()
Witam, poruszam ponownie temat ponieważ mam to samo ale w 166, dopóki nie dotknę gazu jest ok ale gdy tylko dotknę gaz to pali sie kontrolka i włącza sie tryb awaryjny, max obroty to 3.5 tyś, a jeśli za pierwszym razem od razu wcisnę w podłogę to wskoczą na 5 tyś, po puszczeniu gazu... tryb awaryjny. Wie ktoś może gdzie znajduję sie ta magiczna kostka w 166 2.4 JTD? Gdzie znajduje się ten cały czujnik położenia przepustnicy :?: Auto jeździ ale jest dziwne słabe.