A napisz jak zużywa się opona, równomiernie czy tnie z jednej strony. Może masz tylko takie złudzenie, że krzywo stoi.
A napisz jak zużywa się opona, równomiernie czy tnie z jednej strony. Może masz tylko takie złudzenie, że krzywo stoi.
Powiem Ci tak: jeśi patrzysz z przod na auto to koła przednie wyglądają na lekko pochylone... A zużycie opony to kwestia zbieżności, prawa bądź lewa strona opony... Machnij mi fotki na maila jestesmy@wp.pl to chociaż zobaczę o co Ci konkretnie chodzi, bo tak w ciemno to sobie można spekulować.
wachacze jak pisał zmieniał niedawno, półoś wygięta to raczej nie tylko by chuczało ale pojawiło by sie bicie drżenie samochodu (na podnośnik włączyć bieg i powinno być widać czy półoś bije)
Opony mam nowe bo w listopadzie kupione i jak patrze na bierznik to nie widze różnicy aby ta jedna strona była bardziej ścięta.
---------- Post added at 16:24 ---------- Previous post was at 16:23 ----------
Jeszcze mi piasta przychodzi do głowy czy się przypadkiem nie wygięła..
Nie, no piasta wygięta+półoś... Mówię Ci wrzuć fotki żebyśmy wiedzieli z czym walczymy i wtedy może coś się wyjaśni.
Fotki zostały wysłane 3 min temu na Twojego maila...
Rozumiem, że na fotce (1) z pierwszego maila, Toja Bella bokiem, to koła były delikatnie skręcone w lewo? Bo jeśli nie, to półoś jest przesunięta do tyłu. Ogarniam teraz resztę.
Opisałeś ten dzwięk jako hu hu, więc nie jest to dźwięk jednostajny tylko pulsacyjny? A czy koło nie ociera Ci górą o zwrotnicę? (stąd mogą być te dźwięki). A jaki jest stan amorków i sprężyn?
Alfa jest jak prawdziwa piękna Włoszka - może być czułą matką i namiętną kochanką, ale jeśli przez chwilę ją zaniedbasz, może natychmiast stać się kapryśna...
Koła na prosto ustawiałem. Tam właśnie bokiem jedno dałem bo może też coś to da...
---------- Post added at 18:20 ---------- Previous post was at 18:19 ----------
Stan amorków i sprężyn jest mi nie znany bo na przeglądzie poqwiedzieli mi że jest wszystko ok. Jest to dźwięk pulsacyjny. A co do koła i zwrotnicy musze sprawdzić...
---------- Post added at 18:28 ---------- Previous post was at 18:20 ----------
Ale co do amorków to na bank nie były zmieniane odkąd auto jest w naszych rękach podobnie sprężyny... Nie było takiej potrzeby bo auto w 80% jeździ po zachodni europejskich drogach gdzie naprawde ale jest równiutko i nie ma dziur... Teraz to mi dałeś do myślenia....
Powracając do tematu a konkretnie dzwięku wydobywającego się z koła czy może to być wina tarcz hamulcowych??