Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Temat: Uwaga! 156 sw fl bella od alfisty warszawa

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Cytat Napisał Wierzba Zobacz post
    Naprawdę chyba jednak zdejmę ramki alfaholików - bo chyba pomyliły się marki z VW...
    Właśnie na takiej zasadzie polega forum aby każdy mógł w kulturalny sposób wyrazić opinie o aucie, modelu czy o samym użytkowniku i tu nie ma co się obrażać.
    Jak widzę i czytam to nie masz co wstydzić sie za auto a tym bardziej za siebie
    Ostatnio edytowane przez 75andrew155 ; 01-03-2011 o 14:40

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Użytkownik Ogier Avatar Wierzba
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Giulietta 1.4 TCT i AR Spider 916 2.0 TS

Domyślnie

Cytat Napisał 75andrew155 Zobacz post
    Właśnie na takiej zasadzie polega forum aby każdy mógł w kulturalny sposób wyrazić opinie o aucie, modelu czy o samym użytkowniku i tu nie ma co się obrażać
    Niby tak - ale na jakiej zasadzie można bronić swojego dobrego imienia ?
    Ja czuję się bardzo pokrzywdzony - bo została wyrażona nieprawdziwa opinia na temat mojego samochodu, mnie samego i bogu ducha winnych zaprzyjaźnionych właścicieli warsztatu (który bardzo cenię). Więc jeśli nie ma dowodów mojej winy, Pan Gres nie sprawdził dokumentów samochodu, nie zweryfikował w ASO. Co więcej wyraża się opinie, że warsztat w którym stoi jest niekompetentny bo przecież alfa tam stoi. Jestem zapracowanym człowiekiem, mieszkam 20km do W-wy i wydawało mi się ze na rękę kupującym będzie jeśli auto stanie w W-wie - jest to trzecie auto w rodzinie więc nie ma najmniejszego problemu - ale jak widać wszystko można odczytać tak aby pasowało do paszkwila.
    “You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch.” – Jeremy Clarkson

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Niby tak - ale na jakiej zasadzie można bronić swojego dobrego imienia ?
    Ja czuję się bardzo pokrzywdzony - bo została wyrażona nieprawdziwa opinia na temat mojego samochodu, mnie samego i bogu ducha winnych zaprzyjaźnionych właścicieli warsztatu (który bardzo cenię). Więc jeśli nie ma dowodów mojej winy, Pan Gres nie sprawdził dokumentów samochodu, nie zweryfikował w ASO. Co więcej wyraża się opinie, że warsztat w którym stoi jest niekompetentny bo przecież alfa tam stoi. Jestem zapracowanym człowiekiem, mieszkam 20km do W-wy i wydawało mi się ze na rękę kupującym będzie jeśli auto stanie w W-wie - jest to trzecie auto w rodzinie więc nie ma najmniejszego problemu - ale jak widać wszystko można odczytać tak aby pasowało do paszkwila.
    Napisałeś swoją opinię na temat swojego auta i myślę że auto nic nie straciło ze swojej wartości po takiej wróżbiarskiej ocenie usera zakładającego ten temat. Sam wiesz że warsztat z arkuszowej ma skrajne opinie i nic nie robi żeby tą opinię podreperować(nie musi jeśli nie chce)

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał 75andrew155 Zobacz post
    Sam wiesz że warsztat z arkuszowej ma skrajne opinie i nic nie robi żeby tą opinię podreperować(nie musi jeśli nie chce)
    Nie ważne co piszą, ważne że piszą - a grono stałych klientów jest. Niemniej jak pisałem w Bazarze- zapraszam do oglądania - bo BARDZO chcę się pozbyć problemu ;-)
    “You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch.” – Jeremy Clarkson

Użytkownik Maniak resoraków Avatar www156
    Mieszka w
    KR
    Auto
    159 1,9 M-JET 16v

Domyślnie

Nie mam zdania bo jestem osobą postronną, ale tzw. zaprzyjaźniony mechanik, zawsze odradzi nam kupno auta. Ja po moją pierwszą belle też byłem z takim doradcą i kupiłem ją wbrew jego słowom. Widocznie mechanik oglądającego nie lubi włoszczyzny.
    Ale tak jak mówię znam sprawę tylko z forum.

gres
    Gość

Domyślnie

okej słowo przeciwko słowu.
    po pierwsze pana nie było przy odpalaniu samochodu więc jestem ciekaw skąd pan wie ile razy był odpalany.
    po drugie ciekawe dlaczego cena na samym początku na znanym portalu aukcyjnym widniała 27 tyś teraz jest 25 tyś, a mechanik usłyszał cenę 23 i do negocjacji. jeśli ktoś tak jest przekonany o "cudowności" swojej belli to chyba tak nie schodzi z ceny.
    po trzecie papier przyjmie wszystko.
    po czwarte gdy jest napisane raczej nie bity to jest to przypuszczenie o bez wypadkowości tego auta,a nie stwierdzenie że jest bity (czytanie ze zrozumieniem się kłania)
    po piąte nie wyrażam opinii złych o serwisie Arkuszowa dlatego że auto tam stoi tylko dlatego że bardzo bagatelizowali każdą uwagę.
    po szóste nikt nie dał sugestii o kręceniu licznika ani w moim poście na początku ani przy wizycie w serwisie a tylko zapytanie czy jest to przebieg aby potwierdzony bo jest on jednak dość niski(jeśli już nie można się nawet zapytać to przepraszam już nie będę)

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał gres Zobacz post
    po drugie ciekawe dlaczego cena na samym początku na znanym portalu aukcyjnym widniała 27 tyś teraz jest 25 tyś, a mechanik usłyszał cenę 23 i do negocjacji. jeśli ktoś tak jest przekonany o "cudowności" swojej belli to chyba tak nie schodzi z ceny.
    proszę odróżnić cenę kup teraz od ceny minimalnej - przy rozmowie telefonicznej podałem Panu cenę 23k - i to się nie zmieniło - a to że zmieniłem konfigurację aukcji parę godzin po jej utworzeniu to jest to moja decyzja.

W dodatku - jeśli miał Pan wątpliwości to trzeba była zabrać samochód do ASO - co więcej proponowałem podłączenie do komputera samochodu w ramach 'weryfikacji' też Pan nie skorzystał - proponowałem przesłanie kart napraw i faktur (prowadzę działalność- zarzuca mi Pan drukowanie faktur?) na adres e-mail - tez Pan nie skorzystał.

Co do pozostałych elementów nie dyskutuje bo nie ma to sensu - ma Pan pecha, że napisał na forum gdzie jestem od lat użytkownikiem...

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

wierzba - nie chce niech nie kupuje
    tłumaczyć się będziesz kolejnemu zainteresowanemu i tyle

głupi temat skoro badań i jazdy nie było to i opinia .... warta

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Takie zalety i prawa forum, sprzedając swoje mondeo, pojawiło sie ono na mondeo klub polska, pech chciał ze byłem tam userem,
    z opini biegłych userow forum dowiedziałem sie ze sprzedaje zloma, z kreconym o 100tys przebiegiem, malowanym i szpachlowanym, do tego okazało sie ze wymieniłem srodek i konsole na inna i plastiki mam nie spasowane, a jako smaczek dodam ze to nie bylo st24 tylko przeróbka - bo stało inaczej jak wszystkie. a ta cała opinia po zdjeciach i telefonie kupca, ktory spytał tylko czy cena jest do negocjacji.
    wiem jak ciezko sprzedac auto w PL, wiec trzeba sie liczyc z tym, ze mozna zostac zmieszanym z blotem

Użytkownik Ogier Avatar artur76
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    166 V6

Domyślnie

przyjechał Pan rano a w nocy było -25 stopni!
    Mój 10 letni klekot jtd, 15 letni benzynowy civic. 11 letni Lanos matki odpalały na przysłowiowy dotyk w ostatnie siarczyste mrozy (nawet-28 stopni raz było), więc z Twoją bellą chyba jest coś nie tak...A z opisu jasno wynika, że wszystko super...