Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Temat: nie działa spryskiwacz tylnej szyby

Użytkownik Romeo Avatar Lucas83
    Auto
    Nissan Murano Z 51 3.5L V6

Domyślnie

Dokładnie, mogła się zapchać, lub wirnik jest zapieczony a oś silniczka wiruje "samotnie"

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kedzierzyn-Kozle, Poland
    Auto
    AR 145 1.6 boxer '96 i AR 147 1.9 JTD 8v '01

Domyślnie

Ta pompka jest rozbieralna, czy do wymiany?
    Podobno Henry Ford zdejmował z głowy kapelusz, kiedy mijała go Alfa Romeo, a Enzo Ferrari w dniu, kiedy pokonał Alfę, płakał jak dziecko.

sabotage
    Gość

Domyślnie

Może głupie pytanie, gdzie znajduje się pompka spryskiwaczy tylnej wycieraczki ?

sabotage
    Gość

Domyślnie

Cały czas ten spryskiwacz tylnej szyby nie daje mi spokoju ... jeśli się nie mylę to pompka spryskiwacza jest jedna i podaje płyn na przednią oraz tylną szybę (w moim przypadku jeszcze na reflektory):
    - pompka spryskiwaczy sprawdzona i sprawna
    - wężyk tylnej wycieraczki faktycznie wypadł, został przedmuchany i podłączony jak na leży ... płynu dalej nie podaje

Co mogę jeszcze sprawdzić ew. wymienić, by uporać się z tym problemem - przydałaby się czysta szyba, a przy obecnej aurze ciężko o to przy samej wycieraczce.

sabotage
    Gość

Domyślnie

Nie macie żadnych wskazówek/ pomysłów co to może być, gdzie szukać ?

krisvanmoto
    Gość

Domyślnie

Ja też podpinam się pod ten temat...

Użytkownik Pirat drogowy Avatar n.lukasz
    Mieszka w
    Marklissa
    Auto
    Alfa 147 1,9 JTD 2002, Hexagon V6

Domyślnie

Cytat Napisał Łobuz Zobacz post
    Dokładnie mialem tak samo Ja jednak zdecydowałem sie na zakup nowego spryskiwacza ponieważ ten stary cały czas wylatywał ;/ Zakupilem nowy okazalo sie ze ten też wylatuje ;/ Ogólnie przy właczonej wycieraczce ta koncóweczka w którą sie wtyka weżyk przy spryskiwaczu wylatywała tak jakby miala za mało miejsca ;/ Co zrobiłem: Znalazłęm jakis stary spryskiwacz od fiata 125p chyba pasował prawie idealnie w dziurkę w moim spryskiwaczu w belli troche go przemodyfikowałem wkleilem na klej i co uzyskałem? Mianowicie orginalny spryskiwacz wejscie na wężyk ma ze "skosa" dlatego też zachaczał sie on podczas pracy wycieraczki. "Nowy" spryskiwacz mojej produkcji ma proste wyjscie na weżyk i nei wadzi on podczas pracy wicieraczki Zauważyłem jeszcze, że podczas pracy wycieraczki nie porusza sie ona w jednej osi z driurą w szybie dlatego uszczelka nie dokladnie dolega ;/ Ogólnie nie przemyślane rozwiązanie jak dla mnie ten spryskiwacz.
    Ma ktoś inny patent na wypadający wężyk w tylnej klapie bo zaczyna mnie już denerwować?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Sebek2442
    Mieszka w
    Mistrzewice
    Auto
    147 1.9 JTD

Domyślnie

Ja zrobiłem trochę inaczej pojechałem po nowy wężyk od wody on jest miękki i elastyczny, kupiłem mniejszy wsadziłem go w wrzątek i wcisnąłem z całej siły od 6 miesięcy spokój. A ten plastik wkleiłem na super glu

A ten stary skróciłem i dosztukowałem nowym, ten stary jest strasznie sztywny i dlatego wylatuje a nowy jest mięciutki i problem z głowy

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    Alfa Romeo 146

Domyślnie

Hej! Jak już wspominałem w powitalni dziś kupiłem alfe 146. Troche pogrzebałem wymianiając żarówki z podświetleń konsoli i takie tam drobne poprawki. Ale zauważylem, ze nie działa spryskiwacz tylenj szyby. Od zbiornika idzie jeden wężyk (na przód bo działa) i drugi który sobie lekko wisi. Gdzie go podpiąć?

Użytkownik Fachowiec Avatar LukaSS
    Mieszka w
    Biała Podl./Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 16V 140KM; Yamaha XTZ 800 Super Tenere

Domyślnie

Cytat Napisał Nudelek Zobacz post
    Hej! Jak już wspominałem w powitalni dziś kupiłem alfe 146. Troche pogrzebałem wymianiając żarówki z podświetleń konsoli i takie tam drobne poprawki. Ale zauważylem, ze nie działa spryskiwacz tylenj szyby. Od zbiornika idzie jeden wężyk (na przód bo działa) i drugi który sobie lekko wisi. Gdzie go podpiąć?
    Ale tu jest dział dla posiadaczy 147