Dokładnie, mogła się zapchać, lub wirnik jest zapieczony a oś silniczka wiruje "samotnie"
Dokładnie, mogła się zapchać, lub wirnik jest zapieczony a oś silniczka wiruje "samotnie"
Ta pompka jest rozbieralna, czy do wymiany?
Podobno Henry Ford zdejmował z głowy kapelusz, kiedy mijała go Alfa Romeo, a Enzo Ferrari w dniu, kiedy pokonał Alfę, płakał jak dziecko.
Może głupie pytanie, gdzie znajduje się pompka spryskiwaczy tylnej wycieraczki ?
Cały czas ten spryskiwacz tylnej szyby nie daje mi spokoju ... jeśli się nie mylę to pompka spryskiwacza jest jedna i podaje płyn na przednią oraz tylną szybę (w moim przypadku jeszcze na reflektory):
- pompka spryskiwaczy sprawdzona i sprawna
- wężyk tylnej wycieraczki faktycznie wypadł, został przedmuchany i podłączony jak na leży ... płynu dalej nie podaje
Co mogę jeszcze sprawdzić ew. wymienić, by uporać się z tym problemem - przydałaby się czysta szyba, a przy obecnej aurze ciężko o to przy samej wycieraczce.
Nie macie żadnych wskazówek/ pomysłów co to może być, gdzie szukać ?
Ja też podpinam się pod ten temat...
Ja zrobiłem trochę inaczej pojechałem po nowy wężyk od wody on jest miękki i elastyczny, kupiłem mniejszy wsadziłem go w wrzątek i wcisnąłem z całej siły od 6 miesięcy spokój. A ten plastik wkleiłem na super glu
A ten stary skróciłem i dosztukowałem nowym, ten stary jest strasznie sztywny i dlatego wylatuje a nowy jest mięciutki i problem z głowy
Hej! Jak już wspominałem w powitalni dziś kupiłem alfe 146. Troche pogrzebałem wymianiając żarówki z podświetleń konsoli i takie tam drobne poprawki. Ale zauważylem, ze nie działa spryskiwacz tylenj szyby. Od zbiornika idzie jeden wężyk (na przód bo działa) i drugi który sobie lekko wisi. Gdzie go podpiąć?