Chodzi właśnie o przepłwomierz powietrza . Bardzo drogo dałeś za naprawę za tą kasę można kupić idealny drugi silnik i jeszcze zostanie na robociznę za przekładkęNapisał kusiek95
![]()
Chodzi właśnie o przepłwomierz powietrza . Bardzo drogo dałeś za naprawę za tą kasę można kupić idealny drugi silnik i jeszcze zostanie na robociznę za przekładkęNapisał kusiek95
![]()
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
moze i drog ale w szkocji taniej sie nie dalo![]()
mam pytanie co do ECU gdzie on jest umiejscowiony jak go mozna znalesc ,czy jest to moze to ustrojstwo na przepustnicyniewiem juz co sie dzieje po wymianie rozrzadu silnik wariuje , jak jest zimny wogule nie mozna ruszyc z miejsca pracuje dziwnie nierowno czy przyczyna moze byc zle ustawiony rozrzad juz powoli trace cierpliwosc do tego auta
To gdzie ty byles w Szkocji w sprawie rozrzadu???6 tys w Pl i tu podobnie????No co ty nie przesadzaj.Jak bylem w Pl autkiem to cala wymiana rozrzdu + robocizna wyniosla mnie 1200zl tylko ze to byl znajomy mojego tatka wiec.....A co do twojego problemu to sprawdz czujnik p&p walu korbowego ja to mialem i objawy tez podobne.POZDRAWIAM
czy przy wadliwym czujniku wału korbowego zapala się jakiś bład w ECU, nie lampka MIL tylko bład odczytywany przez komputer diagnostyczny.
Dokladnie.Zapala sie kontrolka od wtryskow paliwa