Ja mojego odkręciłem za pomocą żaby (klucz do rur), taki z półmetrowym ramieniem i sporym momentem ścisku, potem spawarka i nakrętka 24 na stary korek. Nie do zarąbania.
Ja mojego odkręciłem za pomocą żaby (klucz do rur), taki z półmetrowym ramieniem i sporym momentem ścisku, potem spawarka i nakrętka 24 na stary korek. Nie do zarąbania.
Za tydzień powinienem mieć wolną sobotę, zabiorę się za to. Dam znać jak to wyszło.
Jaki rozmiar ibusa do tego korka spustowego jest?
Łączy ludzi trawa, dzieli ludzi siano
Witam nie rozumię co wy macie za problemy, z odkręcaniem korków z miski olejowej ja wymieniając olej, wkładam klucz imbusowy w otwór korka. i bez zadnych problemów go odkręcam.
jasiu przeczytaj temat od początku dobrze.![]()
Miałem identyczny problem. W moim przypadku dobra żaba i się udało. Teraz mam dospawaną naktkę na klucz 19 i spoko jest.
Dospawanie nakrętki to najlepsze rozwiązanie i zawsze odkręcisz. Ja u siebie miałem też problem z odkręceniem. Przy drugim zjechanym korku nakrętka został juz na stałe i nie mam problemu![]()
Temat sprzed dwóch lat i zamknięty. Tam był problem, bo żaba tylko obrabiała dalej korek. Korek był mosiężny i lipny do tego. Nie ma imbusa.
Odłącz aku weź nakrętkę 17-stkę i niech Ci ją przyspawają do korka i masz problem z głowy. Standardowy problem wkręcania korka stalowego w miskę aluminiową.
Polecam wziąć nasadkę (24 albo 27) nie pamietam rozmiaru i nabić ją delikatnie na korek i spróbować odkręcić. U mnie się udało bez większego problemu![]()
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm
Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Była:
Alfa Romeo 166 2.4 JTD 2003r
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2000r
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 2001r
Alfa Romeo 156 SW 2.0 JTS 2003r
"Stropił się szatan i poczuł jak straszną jest dobroć, ujrzał jak piękną jest postać cnoty..."