A mnie sie podobają zamienniki od pasków nawiewów, widzę że też są na aukcji, tylko kolor niebieski taki za bardzo volkswagenowski.
A mnie sie podobają zamienniki od pasków nawiewów, widzę że też są na aukcji, tylko kolor niebieski taki za bardzo volkswagenowski.
a jeszcze takie male pytanie prawda to ze jak sie zdejmie tarcze w zegarach to potem cos zle wskazowki pokazoja ??
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +
a jednak da sie zrobic na czerwono Czerwono
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +
Znów zaczynam się zastanawiać nad zmianą tarcz zegarów z białych na czarne. Same tarcze może nie wyglądają źle, jednak po podświetleniu zielone tworzywo na którym są naklejone wygląda na mocno spłowiawe i jest raczej mało przyjemne dla oka.
Czy orientujecie sie może, które zegary mógłbym zamnotować? Chodzi mi o to czy muszę szukać koniecznie egzemplarza od wersji z silnikiem 1,4 BOXER, czy mogę zaryzykować z zegarami z wersji z silnikiem 1,6 lub 1,7 BOXER? A może zegary od któregoś TS-a dałoby radę zamontować?
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Pamietaj ze 1.4 ma chyba licznik do 220km/h a np 2.0 TS ma do 260 km/h :wink:
Il cuore ha sempre ragione.
Senza cuore saremmo solo macchina...
O tym oczywiście wiem, jednak chciałem się zorientować jakie jest zróżnicowanie jeśli chodzi o AR. Czy załóżmy licznik od TS-a z silnikiem 1,4l to ten sam licznik co w samochodzie z silnikiem Boxer 1.4l jeśli załóżmy prędkości maksymalme na prędkościomierzu byłby jednakowe (np. 220 km/h) ;//Napisał Milano_155
Niektóre mogą w ogóle nie działać
http://www.forum.alfaholicy.org/topi...ghlight=zegary
http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.php?t=9392
Wlaśnie otworzyłem przesyłkę z zegarami, które kupiłem za parę groszy od pacjenta na ALLEGRO. W celu zorientowania z czym mam do czynienia chiałbym je podłączyć do swojego bolidu - zobaczyć, jak świecą, jaki jest przebieg itd. Zastanawiam się jednak czy istnieje możliwość, że coś pójdzie nie tak (mam na myśli elektrykę) i po podłączeniu z powrotem swoich pojawi mi się jakiś alarm.
Jeszcze nie wiem czy przełożę całe czy tylko tarcze, ale ze względu na przebieg (chciałbym, aby został taki jak jest) pewnie przełożę tylko tarcze.
P.S. Podczas demontażu natchnąłem się na coś ciekawego - czy wiecie jak pozbyć się alarmu poduszki? Nic prostrzego 10 minut roboty, 2 cm izolacji i załatwione. Kto by tam jeździł na diagnostykę komputerową i jeszcze za to płacił - jak chcecie to zamieszczę zdjęcie![]()
Orientuje się ktoś czy mogę coś namieszać od strony elektrycznej podłączając na moment zegary które kupiłem?