Blokady niestety się nie nadają bo skoro są od Lancii to od silnika 1.8 VVT lub 2.0 20V lub 2.4 20V (5-cyl) i niestety są inne niż w AR 1.4/1.6 TS, nie pasują też do silnika AR 1.8 i 2.0 TS
Blokady niestety się nie nadają bo skoro są od Lancii to od silnika 1.8 VVT lub 2.0 20V lub 2.4 20V (5-cyl) i niestety są inne niż w AR 1.4/1.6 TS, nie pasują też do silnika AR 1.8 i 2.0 TS
-hmm, kolega wyraźnie napisał że mechanior pokazał srebrne i powiedział że są do lanci!
-Blokady to połowa sukcesu, bardzo ważny jest czujnik zegarowy aby co do 0,1 mm określić GMP 1 gara! Moja 147 miała przestawiony rozrząd o jeden ząb do tyłu, strasznie muliła w dolnych obrotach. Bo jak mi się wydaje ktoś ustawiał na znak na obudowie rozrządu, niestety nie poszło mu.
Oryginalne blokady są srebrne WSZYSTKIE!
Problem z piszczeniem podczas jazdy rozwiazany! Wymiana wszystkich tarcz i hamulców.
Dance1 miał racje, to były zapieczone klocki. Problem trywialny jednak trafiłem na beznadziejnego mechanika =/
Byłem u niego w sumie ze 3 razy, za każdym razem chciałem żeby dokładnie sprawdził hamulce i tarcze, raz twierdził nawet, że je wyczyścił z przodu, za każdym razem miałem spokój na około miesiąc, ale w międzyczasie problem powoli wracał tzn. z każdym dniem coraz więcej pisczenia i to już od pierwszych kilometrów zaczynała się zabawa. W Końcu przy okazji zmiany opon zdecydowałem sie sprawdzić, co na to inny mechanik, powiedziałem mu, że chce żeby przy okazji zobaczył hamulce. Okazało się że nie miałem już dwóch klocków, a pozostałe dwa na wykończeniu, przez to hamowałem blachami i zniszczyłem tarcze....Mechanik jak to zobaczył stwierdził, że robota na gwałt, a że nie ma czasu to polecił mi innego, sprawę załatwili w 24 godziny... wtorek wieczorem zmiana opon i wykrycie usterki, a środa wieczór już działająca alfaNa razie zrobiłem ~50km ale już inna dynamika samochodu, jakby więcej mocy
Poza tym patrząc na poprzednie naprawy już od 40 km bym się wkurzał xD
piski jak kolega wyżej pisal, klocek nie wraca po hamowaniu do swojej "wyjściowej" pozycji, prowadnice zacisku są pewnie zanieczyszczone, zardzewiałe, lub sam tłoczek do czyszczenia, zestaw naprawczy ok 50 zł = pasta do tłoczków hamulcowych
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html